ΔΗ.ΠΑ: Ο τρόπος που διεξάγεται ο διάλογος γύρω από την λίστα Γιωρκάτζη είναι τουλάχιστον τραγελαφικός

Ο τρόπος που διεξάγεται ο διάλογος γύρω από την λίστα Γιωρκάτζη είναι τουλάχιστον τραγελαφικός, τόνισε σε γραπ΄τη ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη.

Η ανακοίνωση:

Ο τρόπος που διεξάγεται ο διάλογος γύρω από την λίστα «Γιωρκάτζη» είναι τουλάχιστον τραγελαφικός.

Από τα τέλη Μαρτίου του 2019 που στάλθηκε η αρχική λίστα, η Βουλή όφειλε να πράξει το αυτονόητο:

Να ζητήσει τα αναθεωρημένα στοιχεία και ακολούθως να τα δώσει αυτούσια στη δημοσιότητα.

Αυτό, άλλωστε είχε δηλώσει και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας τον περασμένο Φεβρουάριο ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Ο τρόπος χειρισμού της λίστας στέλλει, δυστυχώς τεθλασμένο μήνυμα στην κοινωνία και δίνει την εντύπωση ότι επιχειρείται συγκάλυψη και κουκούλωμα πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων σε υποθέσεις ΜΕΔ

Εάν θέλουμε πραγματικά να υπάρξει διαφάνεια και να χυθεί άπλετο φως, θα πρέπει η λεγόμενη λίστα «Γιωρκάτζη», να δημοσιοποιηθεί άμεσα και τάχιστα να επικαιροποιηθεί. Και στο αμέσως επόμενο στάδιο, η Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει στη διερεύνηση των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων που έτυχαν προνομιακής διαχείρισης και τους έγιναν χαριστικά δάνεια και αναδιαρθρώσεις.

Στόχος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η άδικη σπίλωση και η ανθρωποφαγία πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, που συμβαίνει συνήθως κάτω από τέτοιες περιπτώσεις.

Σε μια περίοδο διάχυτης καχυποψίας και αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, αυτό που προέχει, αλλά και προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη, είναι η απαλλαγή του πολιτικού και θεσμικού συστήματος της χώρας από την απαξίωση της κοινωνίας και να υπάρξουν ενέργειες που να ευθυγραμμίζονται και να ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα του λαού. Να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.