ΔΗ.ΠΑ: Κρίσιμες στιγμές στο Κυπριακό – Επιβάλλεται Εθνική ενότητα

Η Δημοκρατική Παράταξη, σε γραπτή ανακοίνωση αναφορικά με τις επαφές της κ. Λουτ στη Κύπρο, τονίζει ότι σε αυτές τις  κρίσιμες στιγμές επιβάλλεται Εθνική ενότητα

«Συνεχίζεται, σήμερα, για δεύτερη ημέρα η προσπάθεια της ειδικής απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό κας. Τζέιν Χολ Λουτ με στόχο τη διαμόρφωση των όρων εντολής.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εύχεται στην κα. Λουτ να πετύχει την άρση του παρατεταμένου αδιεξόδου, λόγω των απαράδεκτων επιδιώξεων της Τουρκίας και να γίνει κατορθωτή η συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ώστε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις,

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τονίζει για ακόμα μια φορά πως η παρούσα κατάσταση, η συνέχιση, δηλαδή, του status quo δεν μπορεί να συνεχίσει και σίγουρα δεν λειτουργεί προς όφελος της πλευράς μας.

Γι’ αυτό ζητούμε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την επανέναρξη των συνομιλιών. Όχι προς χάριν της συνέχισής τους, αλλά για την καταγραφή προόδου, στη βάση του πλαισίου του Γ.Γ ΟΗΕ κ. Γκουντέρες, το οποίο, παρ’ όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αποτελεί καλή βάση συζήτησης με βασικό στόχο τη λύση ΔΔΟ.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και τον λαό μας, επιβάλλεται να δημιουργήσουμε συνθήκες εθνικής ενότητας, εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.»