ΔΗ.ΠΑ: Ικανοποίηση για τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων

ΔΗ.ΠΑ: Ικανοποίηση για τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, είναι ασφαλώς η πρώτη και άμεση προτεραιότητα. Θεωρούμε πως υπό τις περιστάσεις, οι αποφάσεις της κυβέρνησης όπως εξαγγέλθηκαν ψες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι σωστές και επιβεβλημένες.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εκφράζει, επίσης την ικανοποίηση της για τα νέα σχέδια στήριξης των εργαζομένων που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Υπουργός Εργασίας κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Είναι αλήθεια πως τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που εφαρμόστηκαν κατά το 1ο κύμα της πανδημίας πέτυχαν σε σημαντικό βαθμό να αποτρέψουν μαζικές απολύσεις και αύξηση της ανεργίας. Ευελπιστούμε πως και τα νέα σχέδια θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά.

Την ίδια ώρα αναμένουμε και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν θετικά, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Το κράτος, αλλά και όλοι οι φορείς θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, αλλά και έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε και να βελτιώσουμε μέτρα που στην πορεία μπορεί να χρειάζονται αλλαγές.

Δυστυχώς, η χαλάρωση και ο εφησυχασμός μας έχουν φέρει ξανά ενώπιον ενός ολικού Lockdown. Ας συμπεριφερθούμε όλοι υπεύθυνα, αλλιώς κινδυνεύουμε.

Ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οφείλουμε να συμπεριφερθούμε όλοι υπεύθυνα. Θα πρέπει να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε για ακόμα μια φορά ότι η πρόληψη και η ατομική ευθύνη είναι βασικοί κανόνες για την περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Συμπεριφερόμενοι σοβαρά και συνετά μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή την φορά.