ΔΗ.ΠΑ: Ιδρυτικό Συνέδριο σήμερα – Τι διαδίδεται

Πρεμιέρα σήμερα για το νέο κόμμα με επικεφαλής Καρογιάν.

Η Δημοκρατική Παράταξη είναι πλέον γεγονός και σήμερα στις 10.30 το πρωί, , στο παλιό Ελληνικό Περίπτερο της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης, θα γίνει το ιδρυτικό και καταστασικό συνέδριο του νέου κόμματος.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού συνεδρίου θα γίνει η παρουσίαση του εμβλήματος της Δημοκρατικής Παράταξης –το οποίο μέχρι στιγμής τα στελέχη της κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό– και της προσωρινής ηγεσίας. Όπως διέρρευσε θα είναι στα χρώματα του ΔΗΚΟ, δηλαδή, μπλέ, άσπρο και προτοκαλί.

Θα παρουσιαστούν δηλαδή τα πέντε άτομα που ενέγραψαν τη Δημοκρατική Παράταξη, (Μάριος Μαρκίδης, Γιάννος Λακκοτρύπης, Σπύρος Παναγή, Χριστόδουλος Έλληνας και Μαρίνος Κλεάνθους) και θα αναφερθούν σε όλα όσα έγιναν αυτό το διάστημα και τους στόχους του νέου πολιτικού κόμματος.

Στη συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση η πολιτική και ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξηγηθούν και οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση να ανατεθεί η ηγεσία προσωρινά στο Μάριο Καρογιάν.

Θα συζητηθεί πολύ ο νέος τρόπος εκλογής της νέας προσωρινής διοικούσας επιτροπής, η οποία θα υποστηρίζει τον Μάριο Καρογιάν. Ουσιαστικά, αυτό που θα ζητηθεί από τους συνέδρους είναι να δηλώσουν γραπτώς όσοι επιθυμούν για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοικούσα επιτροπή.

Δεν θα γίνουν εκλογές και ούτε θα υπάρχει περιορισμός ατόμων.

Όσοι δηλώσουν θα είναι μέλη αυτής της επιτροπής, η οποία μαζί με τον Μάριο Καρογιάν θα αποφασίσουν την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα και θα καθορίσουν και την εκλογική διαδικασία για την εκλογική συνέλευση του κόμματος, από την οποία θα εκλεγεί η πρώτη ηγεσία του κόμματος.

Πάντως ιδρυτικά στελέχη της ΔΗΠΑ, άφησαν να διαρρεύσει για να προσελκύσουν μέλη, ότι ο Μάριος Καρογιάν θα είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους του ΑΚΕΛ.

Όπως διαδίδουν δεξιά και  αριστερά για να μαζέψουν κόσμο, το ΑΚΕΛ δεν αντέχει τρίτη θητεία μακριά από την εξουσία και δεν πρόκειται να ψηφίσουν Νικόλα για την Προεδρία, άρα ο Καρογιάν είναι η μόνη λύση….