ΔΗ.ΠΑ: Η Τουρκία κοροϊδεύει απροκάλυπτα, την Ε.Ε

Η Τουρκία κοροϊδεύει απροκάλυπτα, την Ε.Ε αναφέρει σε γραπτή δήλωση η Δημοκρατική Παράταξη

«Την ώρα που η Τουρκία δηλώνει φραστικά έτοιμη για ουσιαστικό διάλογο σε μια σειρά από κρίσιμα ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα:

  • Δεν διστάζει να συγκρουστεί με την προεδρεύουσα της Ε.Ε Γερμανία και να παρεμποδίσει στη θάλασσα εκ νέου την επιχείρηση της Ε.Ε με την οποία επιτηρεί το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.
  • Συνεχίζει ανενόχλητη τις πειρατικές της ενέργειες στις ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Προετοιμάζει το έδαφος για λύση δύο κρατών στην Κύπρο ενόψει της καθόδου της κυρίας Λουτ και προχωρεί με έργα στα Βαρώσια.

Η Τουρκία κοροϊδεύει απροκάλυπτα την Ε.Ε, παραβιάζει επανειλημμένα τις Αρχές και Αξίες στις οποίες εδράζεται, προχωρεί επεκτατικά και δημιουργεί τετελεσμένα υπέρ της, και μετά δηλώνει  έτοιμη να υπεισέλθει σε διάλογο για να διαπραγματευθεί.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου έχει στην ατζέντα του την επανεξέταση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με την Τουρκία. Η ώρα για την επιβολή ουσιαστικών κυρώσεων της Ε.Ε σε βάρος της Τουρκίας έχει ήδη παρέλθει. Η Ε.Ε οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει το κύρος και της Αρχές της.»