ΔΗ.ΠΑ για Pandora Papers: Η Κύπρος διασύρεται για άλλη μια φορά, διεθνώς

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Παράταξης, με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers.

«Η Κύπρος διασύρεται για άλλη μια φορά, διεθνώς»

«To χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με τα Pandora Papers, στο οποίο περιλαμβάνονται ονόματα ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμαυρώνει για ακόμα μια φορά, το κύρος της χώρας μας διεθνώς και προσβάλει το λαό μας.

Αυτή η ιστορία, με δικηγορικά ή άλλα γραφεία της Κύπρου, τα οποία φέρονται να διασυνδέονται με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και να εμπλέκονται σε δραστηριότητες, που ενίοτε μπορεί να προκαλούν υποψίες και να δίνουν δικαίωμα για κακοπροαίρετη εκμετάλλευση, αποτελούν μια θλιβερή κατάντια για τον τόπο μας και πρέπει επιτέλους, να σταματήσει.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η ευθύνη των θεσμών του κράτους, που οφείλουν να λειτουργούν σωστά και χωρίς διακρίσεις, ώστε να αποτρέπουν την υπονόμευση του κύρους και της αξιοπρέπειας της χώρας μας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα και τις αρμόδιες αρχές του κράτους όπως υιοθετήσουν τις υποδείξεις του σχετικού ψηφίσματος και προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ενδελεχούς έρευνας, ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Δυστυχώς, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των ερευνών και ανεξαρτήτως εάν υπάρχει παρανομία ή όχι, τόσο το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και παρόμοια άλλα, προκαλούν ζημιά στο όνομα της Κύπρου, η οποία δύσκολα αποκαθίσταται.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, μας προβληματίζει έντονα και μας ανησυχεί σοβαρά αυτή η εξέλιξη. Μας ανησυχεί, γιατί το εσωτερικό μας μέτωπο βρίσκεται για ακόμα μια φορά στα χαρακώματα, όταν την ίδια ώρα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την παγίωση της διχοτόμησης της πατρίδας μας αλλά και τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.»