ΔΗ.ΠΑ. για επεισόδια μεταναστών: Η εφαρμογή πρωτοκόλλων αφορά όλους

Η εφαρμογή πρωτοκόλλων για την πανδημία, αφορά όλους τους διαμένοντες στη Κυπριακή Δημοκρατία τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη αναφορικά με τα επεισόδρια μεταναστών στη Κοφίνου

Η ανακοίνωση:

Άφωνη και ανάστατη η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τα όσα τεκταίνονται στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου. Παραβατική συμπεριφορά, επεισόδια των μεταναστών με την Αστυνομία, καταστροφές, ακόμη και απόπειρα μαχαιρώματος αστυνομικού και πρόκλησης σωματικής βλάβης στα μέλη της Αστυνομίας.

Όλα αυτά με αφορμή την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της κυπριακής κοινωνίας δοκιμάζεται σκληρά και πειθαρχεί με τις εισηγήσεις των επιστημόνων, δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να οφείλει να συμβάλει στη σωστή διαχείριση ενός καθαρά ανθρωπιστικού προβλήματος, από την άλλη, όμως και οι μετανάστες, έστω και υπό το καθεστώς του ασύλου, θα πρέπει να σέβονται και να τηρούν τους νόμους της Πολιτείας και αφομοίωσης τους με την τοπική κοινωνία.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο Αστυνομικό Σώμα, τα μέλη της οποίας θέτουν -σε περιστατικά όπως αυτό της Κοφίνου- σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα για την εφαρμογή του Νόμου στην Κυπριακή Δημοκρατία.