ΔΗΣΥ: Χωρίς ηθικούς φραγμούς η προεκλογική του Ν. Παπαδόπουλου

Γραπτή δήλωση του Βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Νουρή για Υγεία και Νοσηλευτήρια

Είναι τουλάχιστο ενθαρρυντικό, όταν πολιτικοί αρχηγοί που μέχρι πρότινος κατέθεταν από τα γραφεία τους εισηγήσεις, για ενδιάμεσες λύσεις και τριετή αναστολή εφαρμογής της αυτονόμησης, οι οποίες εάν υιοθετούντο, θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση των κρατικών νοσηλευτηρίων, να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν σήμερα, έστω και για προεκλογικούς λόγους τα προβλήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Ας είναι. Τώρα λοιπόν που και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έγινε κοινωνός των προβλημάτων της δημόσιας υγείας και τα οποία βέβαια δεν δημιουργήθηκαν ούτε σήμερα ουτε τους τελευταίους μήνες όπως υπαινίσσονται, θα θέλαμε να τους θυμήσουμε ότι είναι αυτά τα προβλήματα που νυχθημερόν η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πρακτικά και όχι με ευχολόγια. Υπάρχει οδικός χάρτης και μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής του ΓΕΣΥ θα υιοθετούνται μέτρα απάβλυνσης των προβλημάτων που οι ασθενείς αντιμετωπίζουν.

Μετά το κλείδωμα των συμφωνιών για τα εργασιακά με τους λειτουργούς υγείας που επιτρέπει εργασιακή ειρήνη, συμπληρώνεται η πρόσληψη των 50 γιατρών στο δημόσιο. Επεκτάθηκε το ωράριο λειτουργίας των κέντρων υγείας τις απογευματινές ώρες γεγονός που συνέτεινε ήδη στην πρόσθετη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση χιλιάδων ασθενών. Σταδιακά και στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων του προυπολογισμού εισάγονται νέες υπηρεσίες, όπως η μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Λεμεσού που προφανώς ξέχασαν ότι είδαν οι Πρόεδροι του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγυης κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους. Μόνο για το 2017 με δαπάνη 6,5 εκατομμυρίων, παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα 21,800 ασθενείς για διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να σμικρυνθούν οι λίστες αναμονής.

Είναι λυπηρό να μην έχει ηθικούς φραγμούς στην προεκλογική του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Να ισοπεδώνει και να μηδενίζει τα πάντα. Και είναι κρίμα να επιτίθεται με εμπάθεια σε ένα από τους πιο αποφασιστικούς Υπουργούς Υγείας που με τα έργα του κέρδισε την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων επειδή απλά «τόλμησε» την κρίσιμη ώρα να υποδείξει στους πολίτες τους κινδύνους από τις μεθοδεύσεις πολιτικών που σίγουρα δεν υπηρετούσαν το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον.

Μπροστά στα προβλήματα υγείας η κυβέρνηση δεν τοποθετείται αόριστα. Απαντά με συγκεκριμένες ενέργειες που σκοπό και στόχο έχουν την απάβλυνση των προβλημάτων των ασθενών μέχρι την μετάβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό που πρόσφατα ψηφίσαμε και το οποίο κάποιοι συνεχίζουν εργολαβικά να υποσκάπτουν. Ας έχουν γνώση οι φύλακες !