ΔΗΣΥ: Χρειάζεται ενότητα στις θέσεις για σωστή λύση που υπερασπίζεται ο Πρόεδρος

Σε δηλώσεις του ο Εκπρ. Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι Χρειάζεται ενότητα στις θέσεις για σωστή λύση που υπερασπίζεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

“Μπροστά στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, ως συνέχεια της αδιάλλακτης στάσης τους στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, επιβάλλεται να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Εξάλλου εδώ και χρόνια τέτοιες είναι δυστυχώς οι πολιτικές της Άγκυρας για εμπέδωση της κατοχής στην Κύπρο.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη βδομάδα είναι μια ευκαιρία να διαμορφωθούν συνθήκες ενότητας στη βάση των κοινών θέσεων και επιδιώξεων της ελληνικής κυπριακής πλευράς, τις οποίες υπερασπίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν αλήθευαν έστω και κατ’ ελάχιστον τα όσα ατυχώς υπαινίσσεται με δημόσιες δηλώσεις του ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Ε. Μ. Άιντα, τότε η Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε τέτοιες ενέργειες.

Ποια λογική υποβάλλει ότι αν η Τουρκία ήταν όντως έτοιμη πριν μερικές βδομάδες να κάνει συμφωνία για τερματισμό της κατοχής, τώρα, αντίθετα και από υφιστάμενα ψηφίσματα των Η.Ε., θα εξήγγελλε προθέσεις επέκτασης της κατοχής στην Αμμόχωστο;”