ΔΗΣΥ: Υποκριτικές οι επικρίσεις κατά του Υπουργού Οικονομικών

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρεται σε υποκριτικές επικρίσεις κατά του Υπουργού Οικονομικών σε σχέση με το νομοσχέδιο του ΟΠΑΠ:

“Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ο υπουργός Οικονομικών κ.Χάρης Γεωργιάδης είναι εκείνοι που με πολύ συγκεκριμένο τρόπο επιδιώκουν να εφαρμόσουν ένα πλαίσιο και μια συγκροτημένη πολιτική για τη στοιχηματική δραστηριότητα και τα τυχερά παιχνίδια. Μόνο έτσι θα μπορεί να ξεπεραστούν και συγκεκριμένες αδυναμίες συμφωνιών που εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία έκανε και εφαρμόζει το κράτος. Απλώς θα έπρεπε η Βουλή και τα κόμματα που σήμερα διαμαρτύρονται, να είχαν αποφασίσει και να εγκρίνουν το νομοσχέδιο για ένα συνολικό πλαίσιο που κατέθεσε ο υπουργός και εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο.

Είναι γι’αυτό το λόγο που οι θορυβώδεις καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον ισχυρισμό ότι δήθεν ο υπουργός ζημιώνει το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια το χρόνο εξαιτίας της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, αποτελούν μνημείο υποκρισίας. Πολιτικές δυνάμεις που διακυβέρνησαν για δυο συναπτές πενταετίες, με υπουργούς που εφάρμοζαν αυτήν ακριβώς τη συμφωνία που τώρα καταγγέλλουν, χωρίς ποτέ να διανοηθούν να την κρίνουν ή να την αλλάξουν, εξαπολύουν επιθέσεις στον υπουργό που ανέλαβε να εφαμόσει ένα καλύτερο καθεστώς για τα συμφέροντα της Δημοκρατίας!

Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή για τις αδυναμίες και τα τρωτά μιας συμφωνίας την οποία για χρόνια οι ίδιοι εφάρμοσαν. Ποιά είναι όμως η διαφορά; Ότι κατά τη διακυβέρνηση τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του ΔΗΚΟ δεν υπήρξε ούτε κάν γνωμάτευση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ή της Γενικής Εισαγγελίας, αλλά «αμέριμνα» έκαναν και συνέχιζαν να κάνουν αυτό για το οποίο κατακρίνουν σήμερα τον υπουργό. Η διαφορά είναι ότι με έργα, δηλαδή μια συγκεκριμένη πράξη πολιτικής και νομοσχέδιο, ο υπουργός Χάρης Γεωργιάδης κινήθηκε για να αλλάξει εκείνο που και οι ίδιοι έκαναν, αλλά τώρα καταγγέλλουν”.