ΔΗΣΥ: Υπογραφή Βιβλίου Συλλυπητηρίων

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, πλαισιωμένος από το Εκτελεστικό Γραφείο της παράταξης, επισκέφθηκε σήμερα το Προεδρικό Μέγαρο για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων του Προέδρου Κληρίδη.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έγραψε το ακόλουθο μήνυμα:

«Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον μεγάλο μας ηγέτη, πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιδρυτή και πρώτο Πρόεδρο του κόμματος μας, Γλαύκο Κληρίδη. Τιμούμε την πίστη του στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Τους αγώνες του κατά του ναζισμού και της αποικιοκρατίας.

Τιμούμε τον πολιτικό που εμπέδωσε στην χώρα μας τη Δημοκρατία και την Εθνική συμφιλίωση. Που διέσωσε το κράτος μετά την τραγωδία του 1974. Που υπηρέτησε τον Ελληνισμό και την σχέση της Κύπρου με τον Εθνικό κορμό. Τον πρόεδρο που πέτυχε την ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους αγώνες του για επανένωση της Κύπρου προς όφελος όλων των πολιτών της, που ακόμη μένουν ανεκπλήρωτοι.

Για εμάς, ήταν ο πολιτικός πατέρας που καθόρισε την πολιτική μας σκέψη. Μας εμπέδωσε την μετριοπάθεια, το διάλογο, την συναίνεση, την εξωστρέφεια. Την προσήλωση στα υψηλά οράματα.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Πρόεδρε. Είναι τεράστια ευθύνη η κληρονομιά που μας αφήνεις. Η φιλοπατρία, το ήθος, τα υψηλά ιδανικά και η φιλοσοφία σου θα είναι για πάντα ο οδηγός μας
Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρος
Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού».