ΔΗΣΥ: Υπεύθυνη διερεύνηση για ELA

Σύμφωνα με δηλώσεις  σήμερα στη Βουλή, του εκπρόσωπου τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, ο ΔΗΣΥ ζητά υπεύθυνη διερεύνηση των όσων αναφέρονται στο νέο δημοσίευμα της New York Times για το θέμα της παροχής ELA στη Λαϊκή Τράπεζα και εξιχνίαση του όλου ζητήματος.

Ανέφερε ότι το νέο δημοσίευμα των “New York Times” υπενθυμίζει το μείζον ζήτημα της κυπριακής κρίσης, την πολιτειακή και θεσμική ευθύνη, που είναι και το σοβαρότερο θέμα στην πορεία της οικονομικής καταστροφής.

«Πώς από ένα πρόβλημα 2-3 δισεκατομμυρίων, καταλήξαμε σε μια «εκατόμβη» πολλών δισεκατομμυρίων; Πώς, από το συγκεκριμένο πρόβλημα μιας τράπεζας που αφέθηκε να γίνει αφερέγγυα, αποκρύβοντας τα πραγματικά δεδομένα, οι Αρχές άφησαν να `παίξει ντόμινο` και να πέσει πάνω στο τραπεζικό σύστημα;» διερωτήθηκε ο κ. Προδρόμου, εξηγώντας ότι αναφέρεται στην κατάχρηση της επείγουσας ρευστότητας ELA.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ υπέδειξε ότι πρέπει να διερευνηθεί και να εξιχνιαστεί το ζήτημα του ELA, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ «θα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διερεύνησης που κάνουν εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές».

«Μένουμε σε αυτό. Θα περιμένουμε» πρόσθεσε.