ΔΗΣΥ: Υιοθετεί πλήρως τον κώδικα πρόληψης και αντιμετώπισης της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Αννίτα Δημητρίου: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υιοθετεί πλήρως το περιεχόμενο του κώδικα πρόληψης και αντιμετώπισης της παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας

Συνάντηση με Αντιπροσωπία του Τμήματος Εργαζομένων Γυναικών της ΣΕΚ είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στα γραφεία του κόμματος, στην παρουσία των Βουλευτριών κας. Αννίτας Δημητρίου, κας. Ξένιας Κωνσταντίνου, κας Μαριέλλας Αριστείδου και της Προέδρου της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ), κας. Ουρανία Σχίζα.

Η Βουλεύτρια και Αντιπρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου δήλωσε μετά τη συνάντηση τα εξής:

«Το Τμήμα Εργαζόμενων Γυναικών της ΣΕΚ έχει επισκεφτεί σήμερα τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού και έχει ενημερώσει για τον Κώδικα πρόληψης και αντιμετώπισης της παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας. Ένας πολύ σημαντικός κώδικας ο οποίος έγινε το 2019 και υιοθετήθηκε, αντιλαμβανόμαστε, στη συνέχεια και από την ΟΕΒ και ακριβώς συμπεριλαμβάνει τα δικαιώματα και πλήρη ενημέρωση σχετικά και γύρω από το ζήτημα αυτό. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υιοθετεί πλήρως το περιεχόμενο του συγκεκριμένου κώδικα και θα αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις για ενημέρωση του κοινού για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι πολύ σημαντικό κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει τα δικαιώματά του και που μπορεί να απευθυνθεί σε καταστάσεις ή περιπτώσεις που θα πρέπει να καταγγελθούν.

Εμείς για ακόμα μία φορά χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία από το Τμήμα Εργαζόμενων Γυναικών της ΣΕΚ και θ’ αναληφθούν ευρύτερα για το σχετικό ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για ενίσχυση αυτής της προσπάθειας».

Από την πλευρά της η Γραμματέας του Τμήματος Εργαζομένων Γυναικών της ΣΕΚ, κα. Δέσποινα Ησαΐα δήλωσε τα εξής:

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και σεβόμενοι πλήρως τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουμε ως κοινωνία να συγκρατήσουμε την πανδημία, για φέτος περιοριστήκαμε σ’ ένα ευρύτερο κύκλο επαφών με τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ως επιστέγασμα τη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της Βουλής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Έχουμε θέσει ενώπιον του Δημοκρατικού Συναγερμού τον Κώδικα που έχει ετοιμάσει η ΣΕΚ το 2019. Έχουμε ικανοποιηθεί από το γεγονός ότι η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει ορίσει πλέον την δυνατότητα συλλογικών δράσεων ως προς την προώθηση αυτού του κώδικα ο οποίος θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στις επιχειρήσεις, γιατί η αξιοπρέπεια στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτη και ως τέτοια θα πρέπει να δράσουμε όλοι συλλογικά.

Είναι ένα θέμα το οποίο καίει όλους μας και ενώνουμε τη φωνή όλοι μας για να δημιουργήσουμε τουλάχιστον μια ασπίδα προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους, είτε σε επιχειρήσεις που υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, είτε σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, ότι υπάρχει νόμος και ο νόμος σαν τέτοιος θα πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς καμία διάκριση».