ΔΗΣΥ: Το κόμμα της Αριστεράς έχει χάσει το μέτρο

Έντονη αντιπαράθεση είχαμε και σήμερα μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με φόντο τις ευρωεκλογές και τις δηλώσεις κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Σε γραπτή ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ απαντά στο ΑΚΕΛ αναφέροντας ότι η Αριστερά έχει χάσει το μέτρο……

Αυτούσιες οι ανακοινώσεις:

«Μόνο ως θλιβερό μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το θέαμα που απορρέει από τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΑΚΕΛ, όπως αυτή του Εκπροσώπου Τύπου Στέφανου Στεφάνου. Είναι δεδομένο πλέον, πως το κόμμα της Αριστεράς έχει χάσει το μέτρο και καταφεύγει αντί στα επιχειρήματα και την πειθώ του ορθού λόγου, στα μέσα που γνωρίζει καλά να χρησιμοποιεί: το λαϊκισμό και την ύβρη.

Το ΑΚΕΛ ανήκει στην πλέον περιθωριοποιημένη ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο και θριαμβολογεί ματαίως για τα «κατορθώματά» του εφόσον με τις πολιτικές του επηρεάζει αρνητικά τα πεπραγμένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση επίσης το γεγονός, που παράλληλα δείχνει και τον βαθμό αναποφασιστικότητας του ΑΚΕΛ, ότι κόπτεται για την ΕΕ, όταν είχε γίνει σημαία του κόμματος η έξοδος από την Ένωση και από το ευρώ. Ας αποφασίσει κι ας μας το πει το ΑΚΕΛ αν τελικά συμπλέει με το δρόμο της Ευρώπης ή αν παραμένει στα δικά του αδιέξοδα.

Ο ΔΗΣΥ ανήκει στο ΕΛΚ, τη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου η οποία έχει να επιδείξει και όραμα και έργο αλλά και θάρρος να πάρει αποφάσεις απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που έχουν άλλες βλέψεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία, το επαναλαμβάνουμε, κινδυνεύει από την Αριστερά και τους εθνικιστές.

Παράλληλα, το γεγονός ότι έχει χαθεί το μέτρο φαίνεται και από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί πλέον το κόμμα της Αριστεράς, την οποία δεν επιθυμούμε να επανάλαβουμε ή και να μπούμε σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης για σκοπούς εντυπωσιασμού. Ο Λευτέρης Χριστοφόρου έχει αποδείξει στην πράξη πως για το έργο που επιτελεί στο Ευρωκοινοβούλιο είναι φρονιμότερο να αφήσει να μιλά από μόνο του. Αυτή είναι η πλέον χειροπιαστή απόδειξη έργου και όχι η ρεκλάμα των ύβρεων και του λαϊκισμού την οποία επιλέγει το ΑΚΕΛ για να πορευτεί πολιτικά σε μια ακόμη προεκλογική περίοδο».

Η γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, απάντηση στον Αβέρωφ:

«Ο λαός θα επιλέξει πολιτικές δυνάμεις που έχουν ρόλο και λόγο, κύρος και αξιοπιστία στην ενωμένη Ευρώπη» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε! Με μία όμως διαφορά. Ότι, δηλαδή, για ‘μας απόδειξη του ρόλου του κύρους και της αξιοπιστίας του καθενός, είναι η πράξη του και όχι οι διακηρύξεις του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αξιολόγηση του Ευρωκοινοβουλίου ο καλύτερος Κύπριος ευρωβουλευτής είναι ο Νεοκλής Συλικιώτης, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τη VoteWatch Europe στο ΑΚΕΛ ανήκει ο Κύπριος ευρωβουλευτής που επηρεάζει περισσότερο τις πολιτικές των θεσμών στην ΕΕ, κι αυτός είναι ο Ν. Συλικιώτης.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Δράσης για το Κλίμα, το οποίο ανέλυσε τις ψήφους των ευρωβουλευτών, οι δύο ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Ν. Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου κατέχουν την ψηλότερη βαθμολογία απ’ όλους τους Κύπριους ευρωβουλευτές. Το δε ΑΚΕΛ κατατάσσεται στην κατηγορία των «υπερασπιστών» σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ και τον ευρωβουλευτή του που, δυστυχώς για τον κύριο Νεοφύτου, κατατάσσονται στην τελευταία κατηγορία, αυτή των «δεινοσαύρων».

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν κινδυνεύει από την Αριστερά, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Νεοφύτου. Κινδυνεύει από τα ομογάλακτα κόμματα του ΔΗΣΥ, που συνεργάζονται και συστεγάζονται σε ακροδεξιές κυβερνήσεις.

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούν τα κόμματα της Δεξιάς του ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει και ο ΔΗΣΥ. Είναι αυτές οι πολιτικές που προκάλεσαν τα κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά ελλείματα που απειλούν την ΕΕ και δημιουργούν το εύφορο έδαφος για ενίσχυση της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού.

Σ’ αυτά τα ελλείματα αναφέρονται ακόμα και νεοφιλελεύθεροι συναγωνιστές του κ. Νεοφύτου, όπως ο Γιούνκερ. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που παραδέχονται ότι υπάρχει ανάγκη για μεγάλες αλλαγές. Μόνο που αυτές τις αλλαγές δεν μπορεί να τις κάνει η Δεξιά, η οποία προκαλεί τα προβλήματα.