ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ θέλει να εκτρέψει τον προεκλογικό σε πάλη με πολιτική λάσπη;

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Εκπροσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου διερωτάται εάν το ΑΚΕΛ θέλει να εκτρέψει τον προεκλογικό σε πάλη με πολιτική λάσπη.

“Δυστυχώς το ΑΚΕΛ δείχνει σήμερα ότι μπροστά σε δυσκολίες που πιθανώς αντιμετωπίζει, δεν διστάζει να μετέρχεται πολύ χαμηλά μέσα προπαγάνδας.

Μετά τις αποστομωτικές εξηγήσεις που δημόσια έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι πραγματικά απαράδεκτο ένα μεγάλο κόμμα όπως το ΑΚΕΛ να προσπαθεί να τον σπιλώσει απευθύνοντας ρητορικές ερωτήσεις και εικασίες σχετικά με τις προθέσεις και τις σκέψεις κάποιου ιδιώτη επενδυτή, με τον οποίο ο Πρόεδρος δεν έχει καμία απολύτως σκέψη.

Αυτό ακριβώς κάνει το ΑΚΕΛ ρίχνοντας πολύ χαμηλά το επίπεδο: προσπαθεί να ψαρέψει σε νερά που θόλωσε, με ερωτήσεις του τύπου «πώς αποφάσισε ένας κάποιος ιδιώτης να κάνει μια ιδιωτική συμφωνία και αγορά;». Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση είτε με την αγορά είτε με τη χρήση του ακινήτου από τον ιδιώτη. Την ώρα που ο ιδιώτης δεν έχει πάρει καμία άδεια για ανάπτυξη.

Φαίνεται ότι…

– επειδή το ΑΚΕΛ δεν θέλει να συζητήσουμε για τη διάσωση της χώρας και την επιστροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη,

– επειδή δεν θέλει το το κόμμα αυτό να μιλήσουμε για το διεθνές κύρος που έχει αποκτήσει η Κύπρος κατοχυρώνοντας και την ενεργειακή της θέση χάρη στην ηγεσία Αναστασιάδη,

– επειδή το ΑΚΕΛ δεν θέλει να γίνεται λόγος για την προσπάθεια του Προέδρου που έφερε την Τουρκία σε διαπραγμάτευση για την κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων της και τόσο κοντά σε λύση,

– επειδή το κόμμα που υποστηρίζει τον κ.Μαλά δεν αντέχει να μιλήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές όπως το ΓΕ.Σ.Υ., το Ε.Ε.Ε., η μείωση της στρατιωτικής θητείας, οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα, κ.ο.κ.

– επειδή το ΑΚΕΛ δεν αντέχει σε μια σύγκριση των πολιτικών που δίνουν σήμερα όραμα στη χώρας μας, με τις δικές τους πολιτικές που την είχαν φέρει σε χρεοκοπία και πτώχευση,

προσπαθεί να εκτροχιάσει την προεκλογική συζήτηση στέλνοντάς την στα… βουνά και σε σκοτεινά δάση συκοφαντίας.

Απευθύνουμε όμως ευθέως την ερώτηση στο ΑΚΕΛ : θέλουν πραγματικά από τον προεκλογικό διάλογο θέσεων και προτάσεων και την αντιπαράθεση εναλλακτικών πολιτικών, να περάσουμε σε μάχες με πολιτική λάσπη;”