ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ αν θα μιλάει για το παρελθόν, να μην ξεχνά την πενταετία Χριστόφια

Το ΑΚΕΛ αν θα μιλάει για το παρελθόν, να μην ξεχνά την πενταετία Χριστόφια, ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, βουλευτής, Δημήτρης Δημητρίου.

Το ΑΚΕΛ επιμένει, αυτή την κρίσιμη ώρα να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη δική μας πλευρά, πως ευθύνεται για τη μη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Και ενώ καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα και παρανομία στην ΑΟΖ μας, η ουρά που βάζει, πως πρέπει να συζητήσουμε τις αιτίες που διευκόλυναν την τουρκική επιθετικότητα, είναι βόμβα στην ενότητα του λαού και των πολιτικών δυνάμεων. Ενότητα, που σήμερα είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε από την Τουρκία. Θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Μακάρι να είχαμε από την αντιπολίτευση της Κύπρου, την ίδια στήριξη που έχουμε από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ μιλά για το παρελθόν. Προσπερνώντας όμως, τη χειρότερη πενταετία στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την πενταετία Χριστόφια – ΑΚΕΛ. Την πενταετία της φτωχοποίησης, της ανεργίας και των κοινωνικών παντοπωλείων. Τη διακυβέρνηση των περικοπών και των φορολογιών. Τα χρόνια που μας κατέστησαν τοπικούς και διεθνείς επαίτες. Ξεχνούν την πενταετία που χάσαμε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας. Και έχουν και το θράσος να έρχονται σήμερα και να ζητούν και τα ρέστα.

Μακάρι να μπορούσαμε να ξεχάσουμε αυτά τα δίσεκτα χρόνια. Όπως προσπαθεί να κάνει το ΑΚΕΛ. Δυστυχώς δεν μπορούμε. Είναι γι’ αυτό που δεν γυρνάμε πίσω. Είναι γι’ αυτό που προχωρούμε μπροστά.