ΔΗΣΥ: Το έκτακτο μέτρο στήριξης θα μπορούσε να παραταθεί για ακόμη κάποιο χρονικό διάστημα

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για φορολογία στα καύσιμα και ακρίβεια

Δυστυχώς, σε μια περίοδο που οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν εκ νέου και το συνολικό κόστος ζωής συνεχίζει να ανεβαίνει, η κυβέρνηση επέλεξε να επαναφέρει τη φορολογία στα καύσιμα που θα πλήξει τους πολίτες από βδομάδας. Κάτι που θα οδηγήσει σε πρόσθετες ανατιμήσεις άλλων προϊόντων και σε περαιτέρω επιδείνωση της ακρίβειας.

Εφόσον η κυβέρνηση λέει ότι επεξεργάζεται στοχευμένα μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες, το έκτακτο μέτρο στήριξης θα μπορούσε να παραταθεί για ακόμη κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι με λύπη που διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως προτεραιότητα πολιτικής πρέπει να είναι ο πληθωρισμός και όχι η αύξηση των κρατικών εσόδων.

Την ίδια στιγμή αδυνατεί να αντιληφθεί πως εκτός από την ακρίβεια συντρέχουν πολύ υψηλά επιτόκια. Κάτι που πλήττει ιδιαιτέρως τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ήδη προτείνει ένα στοχευμένο φορολογικό μέτρο που στηρίζει τις οικογένειες μεσαίων εισοδημάτων που ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι χαμηλόμισθος. Αντί η κυβέρνηση να προτείνει βελτιώσεις επί της πρότασης ή να αντιπροτείνει άλλες πολιτικές για τη μεσαία τάξη και την ευρύτερη κοινωνία, απλώς διαφωνεί.