ΔΗΣΥ: Τα όσα λένε βουλευτές και στελέχη του ΑΚΕΛ, πλήττουν το κράτος δικαίου

Δημητρίου: Τα όσα λένε βουλευτές και στελέχη του ΑΚΕΛ δεν ακυρώνουν απλώς το έργο ενός ανεξάρτητου θεσμού. Πλήττουν το κράτος δικαίου, πλήττουν τη δημοκρατία.

Το ΑΚΕΛ δυστυχώς δεν κατανοεί πότε πρέπει να σταματήσει. Τα βλέπει όλα με ένα φακό στείρας αντιπολίτευσης. Ακόμη και από ένα τραγικότατο γεγονός, μέσα από τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, προσπαθεί να εκμαιεύσει κομματικό όφελος.

Δεν περιμένουμε από το ΑΚΕΛ να σεβαστεί την ανεξαρτησία του θεσμού της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα όσα όμως εκστομίζουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος της Αριστεράς, δεν ακυρώνουν απλώς το έργο ενός ανεξάρτητου θεσμού. Δυστυχώς είναι κάτι πολύ χειρότερο. Πλήττουν το κράτος δικαίου, πλήττουν τη δημοκρατία.

Εμείς θα επαναλάβουμε ότι και χθες. Πως το πόρισμα της Επιτρόπου καταδεικνύει συγκεκριμένες ευθύνες πειθαρχικές και ενδεχόμενα ποινικές. Έχει πάρει το δρόμο του και γίνονται όσα πρέπει να γίνουν. Μακριά από λαϊκά δικαστήρια, μακριά από προσπάθειες θυματοποίησης του συνόλου των ευσυνείδητων λειτουργών και των υπηρεσιών τους, να αξιοποιήσουμε το πόρισμα για να βελτιώσουμε διαδικασίες και δράσεις για να μην ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους.

Αν το ΑΚΕΛ επιθυμεί να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια καλώς. Αν πάλι δεν επιθυμεί ας συγκρατηθεί τουλάχιστον. Αν όχι για το σεβασμό στο κράτος και στους θεσμούς, ας συγκρατηθεί για τη μνήνη του Στυλιανού.