ΔΗΣΥ: Τα όσα εκπληκτικά θλιβερά αποκαλύπτει ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου, εγείρουν σειρά ερωτηματικών

Το «σύστημα» ΑΚΕΛ-εταιρείες-τράπεζες: δεν υπάρχει ανάγκη να διερευνηθούν αρμοδίως κάποιες από τις ομολογούμενες συναλλαγές;

Η γραπτή κατάθεση του επιχειρηματία κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου, γνωστού άλλοτε και ως επιστήθιου φίλου του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο δικαστικής ακροαματικής διαδικασίας, επαναβεβαιώνει και παλαιότερες τοποθετήσεις στελέχους της Τράπεζας Κύπρου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της βουλής.

Τα όσα εκπληκτικά θλιβερά αποκαλύπτει ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου, όχι μόνο αφήνουν αποσβωλομένους τους πολίτες, αλλά εγείρουν και σειρά ερωτηματικών που αφορούν και ζητήματα τάξης.

Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου φέρουν τον ηγέτη του ΑΚΕΛ και τέως πρόεδρο να παρεμβαίνει σε τραπεζικά ιδρύματα και να εξασφαλίζει εξυπηρετήσεις εκατομμυρίων προς όφελος ποδοσφαιρικού σωματείου. Με βάση την κατάθεση του επαναβεβαιώνεται όχι απλή κομματική παρέμβαση, αλλά ο πλήρης έλεγχος που το ΑΚΕΛ ασκεί στο συγκεκριμένο σωματείο, το οποίο μάλιστα βρισκόταν σε απόλυτη οικονομική εξάρτηση από το κόμμα.

Σοβαρότερα είναι όμως αυτά που αποκαλύπτει ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου, σύμφωνα με τον οποίο «εταιρεία συμφερόντων του ΑΚΕΛ» του έχει εμβάσει ποσό σχεδόν έξι εκατομμυρίων έναντι χρημάτων που ο ίδιος είχε καταθέσει στην «Ομόνοια». Θεωρούμε ότι, εντελώς ανεξάρτητα από την υπόθεση που εκδικάζεται στο δικαστήριο, οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας που εποπτεύουν και ελέγχουν τις πρακτικές συναλλαγών θα πρέπει να ελέγξουν τέτοιες συναλλαγές. Διότι δημιουργεί ερωτήματα η λογική με την οποία μια οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να κάνει τέτοιες πληρωμές σε τρίτο πρόσωπο για εντελώς αδιαφανείς σκοπούς. Πώς είχαν τέτοιες εταιρείες τέτοια οικονομικά περιθώρια και πώς μπορούσαν να δικαιολογήσουν προφανώς εικονικές πληρωμές που στην πραγματικότητα αποπλήρωναν οφειλές της «Ομόνοιας» στον επιχειρηματία αυτό;

Δεν μας απασχολούν βεβαίως οι διαφορές ιδιωτικής φύσεως που μπορεί να έχουν ο τέως πρόεδρος και ο επιχειρηματίας.

Εμείς θεωρούμε ορθό αλλά και ζητούμε οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν ποιες είναι αυτές οι εταιρείες, ποιες οι δραστηριότητες τους και τη νομιμότητα των συναλλαγών.