ΔΗΣΥ: Τα όσα έλαβαν χώρα στο ΡΙΚ, δεν εξυπηρετούν την αρχή της πολυφωνίας

«Τα όσα έλαβαν χώρα στο ΡΙΚ, δεν εξυπηρετούν την αρχή της πολυφωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ με την ευκαιρια της παγκόσμια ημέρας ελευθεροτυπίας.

«Τιμούμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου και απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό προς όλους τους λειτουργούς του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Η καθιέρωση της 3ης Μαΐου από την ΟΥΝΕΣΚΟ και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως Παγκόσμιας Ημέρας Τύπου, μας υπενθυμίζει τη σημασία και την ανεκτίμητη αξία της ελευθερίας του Τύπου στην εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε δεν είναι τυχαίο αλλά απτή πραγματικότητα το ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Κάτι που διεφάνη άλλη μια φορά και όταν εν μέσω της πανδημίας οι λειτουργοί του Τύπου έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση του κοινού, όπως πράττουν και σήμερα με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία από την πρώτη γραμμή, όπως συμβαίνει καθημερινά με απώτερο σκοπό τον ενημερωμένο πολίτη. Στον αγώνα αυτό συντασσόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, εφόσον σκοπός του Τύπου πρέπει παράλληλα να είναι και ο έλεγχος της εξουσίας, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στο κοινωνικό συνειδητό και στη λειτουργία της κοινωνίας.

Για αυτό και ως Δημοκρατικός Συναγερμός ανησυχούμε βαθιά όταν φαινόμενα φίμωσης του Τύπου λαμβάνουν χώρα και στον τόπο μας, όπως τα όσα έλαβαν χώρα στο ΡΙΚ με τον δημοσιογράφο Ντίνο Φοινικαρίδη, τα οποία δεν εξυπηρετούν την αρχή της πολυφωνίας.

Αναμένουμε δε από το ΡΙΚ να τοποθετηθεί αρμοδίως για τα όσα έχει καταγγείλει ο δημοσιογράφος περί παρέμβασης ώστε συγκεκριμένος Βουλευτής να μην φιλοξενηθεί σε εκπομπή, εφόσον είναι και οι ίδιοι οι φορείς των ΜΜΕ που πρέπει να δίνουν τον αγώνα τους για την αρχή της πολυφωνίας, του δημοκρατικού δικαιώματος της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης.»