ΔΗΣΥ: Συνεχίζει ακάθεκτο το ΑΚΕΛ τη δαιμονοποίηση του νομοσχεδίου Μενέντες-Ρούμπιο

Συνεχίζει ακάθεκτο το ΑΚΕΛ τη δαιμονοποίηση του νομοσχεδίου Μενέντες-Ρούμπιο, τόνοσε σε γραπτή ανακοίνωση – απάντηση στο ΑΚΕΛ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να δαιμονοποιεί ένα νομοσχέδιο που απώτερο στόχο έχει την εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας. Σχέσεις που η Κύπρος δεν αναπτύσσει μονοδιάστατα αλλά ισορροπημένα και με τις ΗΠΑ όπως και με άλλες χώρες.

Στο νομοσχέδιο Μενέντες – Ρούμπιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και η άρση του εμπάρκο όπλων που έχει επιβληθεί από το 1986. Αυτή είναι μια πρόνοια, όχι ολόκληρο το νομοσχέδιο όσο κι αν επιλέγει να εστιάζει εκεί το ΑΚΕΛ. Επιπρόσθετα:

· Δεν αφορά μόνο την Κύπρο το νομοσχέδιο. Αφορά τις σχέσεις των ΗΠΑ με όλες τις χώρες τις περιοχές, κατά προτεραιότητα Ισραήλ- Ελλάδα- Κύπρο και Τουρκία και αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα μέσα από το γενικό πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας.

· Περιέχει σειρά σημαντικά θετικών αναφορών για την Κύπρο που την θέτει στον πυρήνα της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.

Στο νομοσχέδιο γίνονται συστάσεις. Κανείς δεν απαιτεί, και πως θα μπορούσε να απαιτήσει άλλωστε, τίποτα από αυτά ο Γ.Γ. και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, ακολουθώντας τη διαχρονική αντιαμερικανική του στάση, αναφέρουν ως τάχα υποχρεώσεις της χώρας μας.

Συστήνουμε στον ΓΓ και στην ηγεσία του ΑΚΕΛ να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να αναγνώσουν το εν λόγω νομοσχέδιο αλλά και εν γένει τα ζητήματα με όσο πιο ευρύ τρόπο μπορούν.