ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ για επενδύσεις: Χρειάζεται να προστατεύσουμε όλοι τη χώρα μας

Σήμερα χρειάζεται να προστατεύσουμε όλοι τη χώρα μας, τόνισε σε γραπτή δήλωση – απάντηση στο ΑΚΕΛ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός

Απάντηση στο ΑΚΕΛ

Στη συζήτηση των τελευταίων ημερών και της έντονης προσπάθειας της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να δημιουργήσει ένταση και πόλωση, εμείς, ως Δημοκρατικός Συναγερμός επιθυμούμε να επαναλάβουμε τις βασικές θέσεις αρχής.

Η πρώτη βασική αρχή έχει να κάνει με την ανάγκη ενθάρρυνσης των επενδύσεων με κίνητρα, για να μπορέσει η οικονομία της χώρας μας να είναι ανταγωνιστική και να προσφέρει στο σύνολο των πολιτών μας θέσεις εργασίας, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και δεδομένα που συνεχώς να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Με τα δεδομένα στην οικονομία πριν 6 χρόνια, η απόφαση για να δοθούν τα κίνητρα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων ήταν επιβεβλημένη και βρήκε τη σύμφωνο γνώμη, τότε, όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Κίνητρα δόθηκαν και σε άλλους τομείς της οικονομία, όπως στον τουρισμό και στην ναυτιλία για παράδειγμα, με βασικό στόχο τον ίδιο. Την βελτίωση της οικονομίας και το βιοτικό επίπεδο όλων.

Σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, θέλουμε και σήμερα να επαναλάβουμε πως αφού εντοπίστηκαν τα κενά έγιναν πέντε συνολικά τροποποιήσεις των κριτηρίων, με τελευταία και πιο ουσιαστική τον Φλεβάρη του 2019. Αυτή δεν είναι η πρώτη ή η μόνη θωράκιση της Κύπρου απέναντι σε αδιαφανείς διαδικασίες που είχαν στιγματίσει τη χώρα μας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο παρελθόν. Οι αποφάσεις των τελευταίων χρόνων για ξήλωμα των «εταιριών – κέλυφος», παρά τις αντιδράσεις, και για κλείσιμο εκατοντάδων τραπεζικών λογαριασμών έχουν θετικό αντίκτυπο και για την χώρα και για την οικονομία και αναγνωρίζονται από διεθνείς φορείς που μας παρακολουθούν.

Σήμερα χρειάζεται να προστατεύσουμε όλοι τη χώρα μας. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κάλεσε χθες όλους να συνδράμουν, μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση, για το πως ακριβώς θωρακίζουμε τη φήμη της Κύπρου. Επαναλαμβάνουμε αυτή μας την έκκληση και σήμερα.