ΔΗΣΥ: Στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων κάποιοι αποδεικνύονται αδίστακτοι

Σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δήλωση Βουλευτή, Νίκος Νουρής ανέφερε ότι “είναι εμφανές ότι μπροστά στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων, κάποιοι αποδεικνύονται αδίστακτοι”.

“Το όψιμο ενδιαφέρον προεκλογικών επιτελείων για την υγεία, για την κατάσταση των νοσοκομείων αλλά πολύ περισσότερο η προσπάθεια να εμφανιστούν τα δημόσια νοσηλευτήρια ωσάν να βρίσκονται υπό διάλυση και κατάρρευση, μόνο μια σκοπιμότητα μπορεί να έχει:

Την αποψίλωση τους, τη μείωση της ανταγωνιστικότητας τους και την υπόσκαψη της εφαρμογής του ΓΕΣΥ” σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον Νικόλα Παπαδόπουλο αλλά και σε όσους “μιλούν για αποψίλωση του χώρου της υγείας και μαζικές αποχωρήσεις γιατρών, ότι οι αριθμοί τους διαψεύδουν κατηγορηματικά”.

“Το 2012 ο αριθμός των γιατρών ανερχόταν στους 739. Μεσούσης της κρίσης το 2014 ο αριθμός ανήλθε στους 767 ενώ σήμερα οι γιατροί που απασχολούνται στο δημόσιο αριθμούν στους 801 και αναμένεται μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς να αυξηθούν σε 826 με τη συμφωνημένη πρόσληψη 25 πρόσθετων ιατρών. Εάν σε αυτούς συνυπολογιστούν και οι 178 ειδικευόμενοι ιατροί, διερωτόμαστε για ποια υποστελέχωση μιλούν;” συμπληρώνει.

Σημειώνεις επίσης πως “από τον περασμένο Απρίλιο δε, έχουν προσληφθεί 54 νέοι ιατροί στο δημόσιο σε αντικατάσταση αυτών που αφυπηρέτησαν ή αποχώρησαν, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βούληση της κυβέρνησης για άμεση πλήρωση του οποιουδήποτε κενού προκύψει”.

“Σήμερα γίνεται λόγος για 5 πιθανές νέες αποχωρήσεις ιατρών οι οποίες εάν και εφόσον υλοποιηθούν θα αντιμετωπιστούν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έκανε το βήμα παραπάνω στο χώρο της υγείας με τη ψήφιση των νομοσχεδίων του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων”.

Τέλος καταλήγει λέγοντας πως “όσο και εάν κάποιοι συνεχίζουν να οραματίζονται ότι θα σταματήσουν την ολοκλήρωση αυτής της οφειλόμενης προς τους πολίτες κοινωνικής παροχής οι πολίτες ΔΕΝ θα τους το επιτρέψουν. Το ποτάμι πίσω δεν γυρίζει”.