ΔΗΣΥ: Στηρίζουμε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές

Στηρίζουμε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

· Είναι η κυβέρνηση και αυτή η πολιτεία που καθορίζει πότε ξεκινά και πότε τελειώνει μια σχολική χρονιά. Όσες μέρες και αν απεργήσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, θα προστεθεί ανάλογος χρόνος στη σχολική χρονιά.

Για την Παιδεία θα πούμε ξανά τη θέση μας. Στηρίζουμε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και ότι κάνει για να μην θυματοποιηθούν 120 χιλιάδες μαθητές.

Διάβαζα σε εφημερίδες, άκουγα σε ρεπορτάζ τα αντίμετρα της κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν αντίμετρα της κυβέρνησης. Υπάρχουν και επιβάλλεται να παρθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να διασφαλίσουμε ότι οι 120 χιλιάδες μαθητές μας θα έχουν το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Κι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε και είμαι σίγουρος θα το ακούσουμε από την κυβέρνηση, είναι μια απλή απόφαση για να μην ανησυχούν οι γονιοί, να μην ανησυχούν τα παιδιά. Όσες μέρες και αν απεργήσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, θα προστεθεί ανάλογος χρόνος στη σχολική χρονιά. Και αντί τα σχολεία να κλείσουν στις αρχές Ιουνίου, ας κλείσουν δυο μέρες, ή μια βδομάδα, ή δυο βδομάδες αργότερα.

Είναι η κυβέρνηση και αυτή η πολιτεία που καθορίζει πότε ξεκινά και πότε τελειώνει μια σχολική χρονιά και δεν είναι κεκτημένο σε οποιονδήποτε εργαζόμενο ότι πρέπει για δύο και δυόμισι μήνες να μην πηγαίνει στο σχολείο.

Από την άλλη το δικαίωμα της απεργίας είναι εκεί, το σεβόμαστε, αλλά να απαιτούν κάποιοι να απεργούν, να μην πηγαίνουν δουλειά και να πληρώνονται, νομίζω ότι είναι πρωτάκουστες αυτές οι αξιώσεις και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που ο απεργός απαιτεί να τον πληρώνεις για να μην κάνει τη δουλειά του.

Έχει δικαίωμα να απεργεί αλλά να γνωρίζει, όταν απεργεί όταν απεργεί δεν πληρώνεται.

Με το πέρας των δηλώσεων σε ερώτηση δημοσιογράφου για «το ενδεχόμενο να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν κάποιες ώρες», ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε:

Δεν είμαι εγώ το Υπουργείο Παιδείας και είναι αδόκιμος ο όρος αντίμετρα. Είπα τι θέλω και ότι στηρίζω την κυβέρνηση. Να πάρει οποιαδήποτε απόφαση και μέτρα που θα διασφαλίσει στον κάθε γονιό και στους 120 χιλιάδες μαθητές ότι απρόσκοπτα θα έχουν πρόσβαση στην Δημόσια Παιδεία.