ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ: Οι βαριοί χαρακτηρισμοί μόνο κακό μπορούν να επιφέρουν

Οι χαρακτηρισμοί, βαριοί σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο κακό μπορούν να επιφέρουν, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του απάντηση στο ΑΚΕΛ, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου προσθέτοντας ότι η ενότητα όλων απαραίτητη προϋπόθεση για να σπάσουμε το αδιέξοδο.

“O Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Σημερινή, επιμένει να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το αδιέξοδο στον Κραν Μοντάνα, αλλά ακόμη και για τη σημερινή στασιμότητα.

Όμως, δεν είδα καμία αναφορά στο γεγονός πως, ακόμη και σήμερα που μιλάμε, η Τουρκική πλευρά δεν αποδέχθηκε την κάθοδο της κ. Λούτε ως ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κάτι που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε από την πρώτη στιγμή.

Δεν κατανοούμε πώς εννοεί τις ευθύνες για την σημερινή στασιμότητα το ΑΚΕΛ.

Kαι επίσης δεν κατανοούμε πώς τις καταμερίζει.

Για το τι έγινε πριν ένα χρόνο στην Ελβετία ειπώθηκαν πάρα πολλά. Και όλα όσα ειπώθηκαν ήταν υπόψιν του λαού όταν ψήφιζε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το σημαντικό είναι πως η εμμονή της Τουρκίας στην συνέχιση των εγγυητικών δικαιωμάτων και της παρουσίας στρατού τορπίλισε την διαδικασία.

Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε σήμερα και πώς μπορούμε να σπάσουμε το αδιέξοδο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως χωρίς την ενότητα στην δική μας πλευρά δεν θα καταφέρουμε να σπάσουμε το αδιέξοδο.

Και οι βαριοί χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν για την ενότητα που χρειάζεται.

Από εκεί και πέρα, πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως χρειάζεται από όλες τις πλευρές να επιδείξουν καλή θέληση και βούληση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Και η μη απάντηση της Τουρκίας για την κάθοδο της κ. Λούτε δεν βοηθά στην επανέναρξη της διαδικασίας.”