ΔΗΣΥ: Προυπολογισμός ισορροπίας και ανάπτυξης

Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου σε δήλωση του για τον Προϋπολογισμό, ανέφερε ότι ο Προϋπολογισμός ισορροπίας και ανάπτυξης, διασφαλίζει τις προοπτικές για τη χώρα, την οικονομία και τον πολίτη:

“Με τον Προϋπολογισμό η χώρα μας προχωρά και το 2018 σε πορεία ανάπτυξης.

Χωρίς ελλείμματα, αλλά με πλεονάσματα.
Πλεονάσματα που επιτρέπουν πολιτικές που χρειαζόμαστε και φέρνουν όφελος στους πολίτες.

Είναι Προϋπολογισμός που παρουσιάζει πλεόνασμα χωρίς καμία νέα φορολογία.

Είναι ο Προϋπολογισμός με τον οποίο ξεκινά το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Είναι Προϋπολογισμός που περιλαμβάνει € 850,7 εκατομμύρια κοινωνικές δαπάνες.

Είναι ο Προϋπολογισμός με τον οποίο ξεκινά το Ταμείο Αλληλεγγύης για την ενίσχυση των πολιτών που έχουν επωμισθεί το μεγαλύτερο τίμημα για τη διάσωση της οικονομίας.

Είναι ο Προϋπολογισμός που εφαρμόζει στην πράξη ότι το μισθολόγιο του κράτους δεν θα ξεπερνά την ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ υπάρχει ήδη μείωση στον όγκο απασχολούμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά περίπου πέντε χιλιάδες σε σχέση με το 2012.

Είναι Προϋπολογισμός που περιλαμβάνει εκατομμύρια για διαχείριση και εκπαίδευση σε θέματα υδρογονανθράκων, αλλά και επιμερισμένα έσοδα από τις άδειες για γεωτρήσεις.

Είναι ο Προϋπολογισμός με τον οποίο ενεργοποιείται η Εθνική Αρχή Εποπτείας και προχωρά στην τελική φάση η μεγάλη επένδυση για το καζίνο-θέρετρο.

Είναι Προϋπολογισμός που δίνει έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις πανεπιστημιακές και ερευνητικές υποδομές, αλλά και στην υλοποίηση μεγάλων οδικών και άλλων έργων υποδομής.

Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη έχει εξισορροπήσει την οικονομομία του κράτους και δημιουργεί πλεονάσματα και περιθώρια για πολιτικές. Έφερε κοινωνικές πολιτικές, έργα ανάπτυξης και επενδύσεις. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Υγ. Με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται ότι ο Προϋπολογισμός 2018 είναι «μια από τα ίδια». Όμως μια από τα ίδια ήταν η δημοσιονομική πολιτική του ΑΚΕΛ με την οποία για πέντε χρόνια είχαμε ετήσιο έλλειμμα περίπου μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Αυτές τις πολιτικές έπρεπε να αφήσουμε και αφήσαμε πίσω.”