ΔΗΣΥ προς ΔΗΚΟ: Ουδέποτε προσπαθήσαμε να οικειοποιηθούμε το θέμα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σε απάντηση προς το ΔΗΚΟ προχώρησε  το ΔΗΣΥ  σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρετε στην σχετική ανακοίνωση “ο Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά και ο Πρόεδρός του, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ουδέποτε προσπάθησαν να οικειοποιηθούν το θέμα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τουναντίον. Σε Ανακοινώσεις και παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται για το θέμα, πάντοτε σημειωνόταν και σημειώνεται ότι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για επτά φορολογίες ήταν αποτέλεσμα συλλογικής διάθεσης και συνεργασίας όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων”.

“Δεν είμαστε αγνώμονες” σημειώνετε “δεν έχουν την παραμικρή επιφύλαξη να διατυπώνουν τα γεγονότα, όπως αυτά έχουν”.

“Και όπως χαιρετίζουμε –αν και σε προεκλογική περίοδο- την συνετή και εποικοδομητική στάση του ΔΗΚΟ και του Νικόλα Παπαδόπουλου στη ψήφιση των σκληρών Νομοσχεδίων του Μνημονίου, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν διστάσαμε να διατυπώσουμε ότι όντως η πρώτη Πρόταση Νόμου που αφορούσε την ρύθμιση για οφειλές στην φορολογία ΦΠΑ προήλθε από το ΔΗΚΟ” τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση αλλά και με όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα ετοιμάστηκε σχετική Πρόταση Νόμου που αφορούσε τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επτά συνολικά φορολογίες και η οποία ψηφίστηκε Ομόφωνα” επισημαίνει.

Τέλος σημειώνει ότι “είναι άλλωστε γι’ αυτό που εκφράστηκε από πλευράς του ΔΗΣΥ και του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου η έκκληση προς όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να υιοθετήσουν και να υπερψηφίσουν την Πρόταση Νόμου που θα κατατεθεί αύριο από πλευράς του Προέδρου ΔΗΣΥ και που στόχο έχει να δοθεί 3μηνη παράταση στη διευθέτηση των οφειλών αυτών των επτά φορολογιών. Δηλαδή η καταληκτική ημερομηνία να είναι η 3η Ιανουαρίου 2018 αντί η 3η Οκτωβρίου 2017”.