Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εξηγήσει στην κοινωνία και στους πολίτες για τα οδοφράγματα, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός
Με δεδομένο ότι η διάνοιξη περισσότερων οδοφραγμάτων έχει προσλάβει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ, για την κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και της άρσης του αδιεξόδου, η απαίτηση ενός συγκυβερνώντος κόμματος για κλείσιμο των οδοφραγμάτων στέλνει λανθασμένα μηνύματα.
Θεωρούμε μάλιστα ότι ενδεχομένως να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις, ως προς τη βούληση της δικής μας πλευράς, σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθείται, υπό την καθοδήγηση του ΓΓ στο Κυπριακό. Είναι πολύ σημαντικό τη δεδομένη στιγμή να μην υπάρχει καμία σκιά που να θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να απαντήσει στη θέση της ΕΔΕΚ καθώς και του ΕΛΑΜ, αλλά και να εξηγήσει στην κοινωνία και στους πολίτες γιατί είναι ανέφικτο και εθνικά επιζήμιο να μιλάμε για κλείσιμο οδοφραγμάτων. Πως αυτό θα αθωώσει την Τουρκία και θα εξυπηρετήσει τους δικούς της σχεδιασμούς.