ΔΗΣΥ: Ο Ν. Παπαδόπουλος με τον καθημερινό λόγο του επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει “σε ψεσινή προεκλογική ομιλία του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποιψήφιος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος για μια φορά ακόμα καταγγέλλει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και προσπαθεί να του καταλογίσει αναξιοπιστία.

Ας μιλήσουμε για αξιοπιστία, λοιπόν.

Ο κ.Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ξανά ψες ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το κυβερνών κόμμα (…) θυμήθηκαν να αποζημιώσουν τους κουρεμένους, τους οποίους οι ίδιοι κούρεψαν και κατέστρεψαν οικονομικά».

Τι είχε προτείνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το 2013 για να αποφύγει η Κύπρος το προσχεδιασμένο «κούρεμα» και το κλείσιμο και των δυο μεγάλων τραπεζών;

Είναι πολύ καλά γνωστή η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη, που την απηύθυνε με κάθε διαφάνεια στον κυπριακό λαό: να υπάρξει ένα εφ’άπαξ ειδικό τέλος ύψους 6,75% και 9,9%, το οποίο ισοδυναμούσε με απώλεια των τόκων 2-3 ετών.

Τι έκανε τότε ο υποψήφιος κ.Παπαδόπουλος;

Μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν σήμερα συντάχθηκε με πολιτικές του ΑΚΕΛ και απέρριψαν την πρόταση του Προέδρου. Εμπόδισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τηρήσει και τη δέσμευση του για αποφυγή «κουρέματος».

Ποιό ήταν το αποτέλεσμα της επιλογής του Ν.Παπαδόπουλου;

Η Βουλή οδηγήθηκε στην ψήφιση νομοσχεδίου (ημερομηνίας Ιανουαρίου 2013) που είχε ετοιμάσει ο κ.Π.Δημητριάδης με την προηγοιύμενη διακυβέρνηση. Ο κ.Ν.Παπαδόπουλος ψήφισε εκείνο το νομοσχέδιο που έκανε την Κεντρική Τράπεζα «Αρχή Εξυγείανσης» και έδωσε την εξουσία στον κ.Π.Δημητριάδη για να κάνει το «κούρεμα».

Τόση είναι η αξιοπιστία του κ.Ν.Παπαδόπουλου: ενώ εμπόδισε την ηπιότερη πρόταση του Προέδρου και τελικά ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ το προμελετημένο «κούρεμα», τώρα ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ!