ΔΗΣΥ: Ο Ν. Παπαδόπουλος εννοεί ότι έπρεπε να πωληθεί φυσικό αέριο σε μη συμφέρουσες τιμές;

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στις επικρίσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου για την πώληση φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κ. Προδρόμου “η κυβέρνηση Αναστασιάδη φρόντισε και υπάρχει η διακρατική συμφωνία-πλαίσιο και όλο το θεσμικό υπόβαθρο για πώληση φυσικού αερίου από τα κυπριακά κοιτάσματα στην αιγυπτιακή αγορά. Αλλά ο υποψήφιος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και πάλι επέκρινε ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος θα είχε ήδη πωλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο”.

“Αγνοεί άραγε ο Ν.Παπαδόπουλος ότι γιά το σκοπό αυτό γίνονται ήδη διαπραγματεύσεις με τις εμπλεκόμενες εταιρείες; Τον πληροφορούμε ότι έχουν γίνει μέχρι τώρα 18 τέτοιες συναντήσεις διαπραγμάτευσης για πώληση. Το πρακτικό πρόβλημα, όμως, είναι οι χαμηλές τιμές που έχει αυτή τη στιγμή το φυσικό αέριο στην αγορά. Μήπως ο Ν.Παπαδόπουλος εισηγείται ότι έπρεπε να πωληθεί κυπριακό φυσικό αέριο σε μη συμφέρουσες τιμές;” επισημαίνει.

Παράλληλα αναφέρει πως “η σπουδή του να επικρίνει την Κυβέρνηση γι’αυτό το θέμα, θυμίζει κάπως τη λογική της επιπόλαιης πρότασης για «προπώληση φυσικού αερίου» από το 2013”.