ΔΗΣΥ: Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επιλέγει να συνεχίζει την κατά μέτωπο σύγκρουση

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επιλέγει να συνεχίζει την κατά μέτωπο σύγκρουση επί παντός επιστητού, ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επιλέγει να συνεχίζει την κατά μέτωπον και επί παντός επιστητού σύγκρουση με τα επιτεύγματα που ως χώρα καταφέραμε τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, από το βήμα του συνεδρίου της ΕΔΟΝ, ο κ. Άντρος Κυπριανού προσπάθησε για άλλη μια φορά να μηδενίσει τα όσα πρωτίστως οι πολίτες με τις θυσίες τους κατάφεραν. Δε μίλησε για τη συνεχή αύξηση στην απασχόληση, για τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για την επαναφορά της οικονομίας μας στην επενδυτική βαθμίδα.

Χωρίς τη στρατηγική και τις τολμηρές αποφάσεις της διακυβέρνησης Αναστασιάδη δε θα καταφέρναμε να είχαμε το θετικό πρόσημο σε αυτές τις παραμέτρους. Η πορεία της οικονομίας και της κοινωνίας δεν βρίσκεται σίγουρα στον κατήφορο που ήταν τα χρόνια πριν το 2013.

Χωρίς να πανηγυρίζουμε και να εφησυχάζουμε, ξέρουμε πως είμαστε στη μέση του δρόμου. Και πως χρειάζεται να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία. Χωρίς εκτροχιασμό στα δημόσια οικονομικά και με τις προοπτικές που έχουμε σήμερα να αξιοποιούνται. Για να πετύχουμε περαιτέρω αύξηση στην απασχόληση και σε τομείς αιχμής, που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στα επόμενα χρόνια που θα ενθαρρύνουν στην ανάπτυξη επενδύσεων που θα έχουν πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και στην κοινωνία είναι ο στόχος που θα πετύχουμε.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, το πρόβλημα για την επανέναρξη των συνομιλιών δεν είναι οι θέσεις της δικής μας πλευράς. Το πρόβλημα είναι οι προκλητικές θέσεις της Τουρκίας, που όχι μόνο δε βοηθούν αλλά κλιμακώνουν την ένταση. Σήμερα το ζητούμενο είναι η επανέναρξη των συνομιλιών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στοχοπροσηλωμένος σε αυτό. Συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για να καταλήξει θετικά η τελευταία πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αξιοποιώντας το Πλαίσιο Γκουτέρες. Απαραίτητη όμως για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας είναι η θετική ανταπόκριση της Τουρκίας στα θέματα της ασφάλειας. Αυτό χρειάζεται όλοι να το κατανοήσουμε.