ΔΗΣΥ: Οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί αθέτησαν πολλάκις τα όσα συμφωνήθηκαν

Οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί αθέτησαν πολλάκις τα όσα συμφωνήθηκαν, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του για τη Παιδεία ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Με τη χθεσινή θέση των ηγεσιών των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων είτε αφορά και τις τρεις ή μόνο τη μία οργάνωση επιβεβαιώνεται το συμπέρασμά μας πως προτεραιότητα των ηγετών των συνδικαλιστών δεν είναι η επίλυση του προβλήματος αλλά η διαιώνισή του και έγνοια τους να επιβάλουν τετελεσμένα απειλώντας για λήψη μέτρων, προκαθορίζοντας μάλιστα και την κατάληξη του διαλόγου.

Η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατόν για να εξασφαλίσει την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι συνεχώς βελτιωμένες προτάσεις που κατέθεσε έπεφταν και πέφτουν στο κενό. Οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί αθέτησαν πολλάκις τα όσα συμφωνήθηκαν τόσο στο προεδρικό όσο και με την διυπουργική επιτροπή.

Η στάση των εκπαιδευτικών οργανώσεων όχι μόνο δεν προστατεύει τους μαθητές, το δημόσιο σχολείο και ολόκληρη την κοινωνία. Αντιθέτως, θυματοποιεί και τους χιλιάδες των φιλότιμων και ευσυνείδητων εκπαιδευτικών. Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων αποφεύγουν την ουσία του διαλόγου που θα αφορά μεταξύ άλλων την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ο δημιουργικός και αποτελεσματικός διάλογος όμως, για τη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος, χρειάζεται και πρέπει να γίνει με όλους όσοι εμπλέκονται και θέλουν να συμμετάσχουν.