ΔΗΣΥ: Οι μεγάλες επενδύσεις της επόμενης τριετίας ενισχύουν την οικονομία της χώρας μας

Οι μεγάλες επενδύσεις της επόμενης τριετίας ενισχύουν την οικονομία της χώρας μας, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΣΥ αναφερόμενο στο οικονομικό δελτιο της Κεντρικής τράπεζας.

Οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην οικονομία αλλά και κάτι που έχει πρόσθετη αξία και στην κοινωνία. Με βάση το χθεσινό οικονομικό δελτίο της Κεντρικής Τράπεζας, μέσα στην επόμενη τριετία θα αναπτυχθούν στην Κύπρο μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις ύψους πέραν των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδότησης προέρχεται από προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αφορούν κυρίως τους τομείς των υποδομών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ξενοδοχειακών μονάδων, του καζίνο αλλά και της ανάπτυξης οικιστικών, εμπορικών και μικτών μονάδων.

Η ανάπτυξη αυτών των έργων είναι ακόμη μία έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών προς την οικονομία και τη χώρα μας. Είναι οι αναπτύξεις αυτές που συμβάλλουν καταλυτικά, και στην φάση υλοποίησης αλλά και μετέπειτα στη λειτουργία τους, στην αύξηση της απασχόλησης στην Κύπρο και στην εδραίωση της οικονομίας σε γερές και υγιείς βάσεις. Είναι με τις μεγάλες επενδύσεις που θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε την οικονομία. Το στοίχημα βεβαίως είναι, οι επενδύσεις αυτές να συνεχιστούν και να επεκταθούν και σε άλλους τομείς που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απασχόληση αλλά και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε τομείς αιχμής.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και στην πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, που επίσης κάνει λόγο η Κεντρική Τράπεζα στο οικονομικό της δελτίο. Οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας μας, η συνεχής αύξηση της απασχόλησης είναι σημαντικό να συνεχιστούν και στα επόμενα χρόνια. Την ίδια ώρα, χρειάζεται να προχωρήσουμε και με τις μεταρρυθμίσεις που θα ευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα ενισχύσουν το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και αυξάνοντας τη διαφάνεια στις διαδικασίες.