ΔΗΣΥ: Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν άσχετα ζητήματα στη συζήτηση για τη CETA

Χατζηγεωργίου: Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν στη συζήτηση για τη CETA, ζητήματα που καμία σχέση δεν έχουν με αυτή, όπως είναι το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν συνδέεται με την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά.

Η Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, γνωστή ως CETA, μια τεράστια εμπορική συμφωνία που πέτυχε η Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις, απορρίφθηκε από την κυπριακή Βουλή για όλους τους λάθος λόγους.

Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν στη συζήτηση για τη CETA, ζητήματα που καμία σχέση δεν έχουν με αυτή, όπως είναι το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν συνδέεται με την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά.

Ως εκ τούτου κάθε διασύνδεσή του θέματος, από οποιονδήποτε, της κατοχύρωσης του χαλουμιού με τη CETA, είναι άσχετη και μοναδικό σκοπό έχει να παραπλανήσει την κυπριακή κοινωνία.

Η πολιτική υπευθυνότητα είναι για εμάς στο Δημοκρατικό Συναγερμό αρχή αταλάντευτη. Αυτό πράξαμε και σε αυτή την περίπτωση, προασπίζοντας τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Δεν είμαστε λοιπόν εμείς που πρέπει να λογοδοτήσουμε στην κοινωνία αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα που επέλεξαν να στείλουν λανθασμένα μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτοντας μια τόσο μεγάλη συμφωνία όπως αυτή.