ΔΗΣΥ: Καταδικαστέες οι κακές πρακτικές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

Καταδικαστέες οι κακές πρακτικές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, αναφορικά με τον συμψηφισμό καταθέσεων και δανείων στον Συνεργατισμό.

· Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν, οι συμψηφισμοί των καταθέσεων και των δανείων που έγιναν με παράνομο και παράτυπο τρόπο να επανέλθουν στην προτέρα τους κατάσταση.

Οι κακές πρακτικές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι καταδικαστέες. Είναι δύο φορές καταδικαστέες όταν αυτές γίνονται από ένα κρατικό οργανισμό, την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν, η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, οι συμψηφισμοί δηλαδή των καταθέσεων και των δανείων που έγιναν με παράνομο και παράτυπο τρόπο να επανέλθουν στην προτέρα τους κατάσταση.

Είμαστε βέβαιοι, πως η άμεση εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας έκθεση γεγονότων από τον χρηματοπιστωτικό επίτροπο θα λειτουργήσει ενισχυτικά ως προς την αμεσότητα διόρθωσης αυτών των παρατυπιών.