ΔΗΣΥ: Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί η αντίδραση του ΑΚΕΛ για τα F-35 στις βάσεις

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί η αντίδραση και η καταγγελία του ΑΚΕΛ για τη μεταφορά των F-35 στις Βρετανικές Βάσεις, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί η αντίδραση και η καταγγελία του ΑΚΕΛ για τη μεταφορά των F-35 στις Βρετανικές Βάσεις. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το πόσο εύκολα ξεχνούν. Ξέχασαν πως ο Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε στον «καλό του φίλο», πρωθυπουργό τότε, της Μεγάλης Βρετανίας Γκόρτον Μπράουν πως σήμερα δεν τίθεται θέμα Βάσεων και πως το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει τα εγγόνια μας;

Παρά τις παλινωδίες του ΑΚΕΛ εμείς κατανοούμε την αντίδραση. Είναι γνωστό τοις πάσι η «αλλεργία» που έχει το ΑΚΕΛ με τον δυτικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ποτέ δεν αισθάνθηκε άνετα ούτε με την ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας μας αλλά ούτε και με την εδραίωση των σχέσεων της Κύπρου τόσο με το Ισραήλ όσο και με τις ΗΠΑ. Αυτό που μας παραξενεύει, είναι πώς και το ΑΚΕΛ δεν κατέθεσε ακόμη ψήφισμα στη Βουλή που να καταδικάζει το Κογκρέσο των ΗΠΑ για το νόμο που προωθείται για λήξη του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.