ΔΗΣΥ: Καλούμε όλους να ενισχύσουν τον ΠτΔ για επανέναρξη των συνομιλιών

Αυτή την ώρα που διαφαίνεται να ανοίγει ξανά το παράθυρο κινητοποίησης στο κυπριακό καλούμε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, να ενισχύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτό το μεγάλο στόχο, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

«Ακούμε για άλλη μια φορά την ηγεσία του ΑΚΕΛ να επαναλαμβάνει, έστω χωρίς να τα υιοθετεί όπως λέει, τα όσα λέγονται στην Τουρκία σε σχέση με τις θέσεις της δίκης μας πλευράς για την λύση που εμείς επιδιώκουμε στο Κυπριακό.

Αγνοεί, το ΑΚΕΛ, την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο γραπτώς όσο και δια ζώσης που έχει διατυπώσει κατ´ επανάληψη τα τελευταία δυο χρόνια, από την επόμενη μέρα του Κρανς Μοντανα. Και σε επιστολές που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, και στις κατ´ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί του, και στις συναντήσεις που είχε με την κα. Λουτ ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ξεκάθαρα ζητήσει την συνέχιση της διαπραγμάτευσης του Κυπριακού από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντάνα, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στη βάση και των παραμέτρων του πλαισίου Γκουτέρες.

Την ίδια ξεκάθαρη θέση θα επαναλάβει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου που θα έχει με τον κ. Ακιντζί. Αυτή την ώρα που διαφαίνεται να ανοίγει ξανά το παράθυρο κινητοποίησης στο κυπριακό καλούμε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, να ενισχύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτό το μεγάλο στόχο.»

Check Also

O Πρόεδρος Αναστασιάδης στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία στους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας, οι …

Λεμεσός: Σύλληψη 2 ατόμων για βίντεο με κυνομαχίες στο διαδίκτυο

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 28 ετών προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κακομεταχείρισης …