ΔΗΣΥ: Καλούμε τους Τ/κ να εργαστούν για την επανένωση της Κύπρου

Καλούμε τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, χωρίς προκλήσεις και προτάξεις, να εργαστούμε για την επανένωση της Κύπρου, ανέφερε σε δηλώσεις της η Σταυριάνα Α. Κοφτερός, Αν. Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ.

Επί της ουσίας τίποτα πραγματικά καινούριο δεν προέκυψε από τις τοποθετήσεις του κου Ακκιντζί στη διακαναλική του συνέντευξη. Συνειδητά δεν θα εισέλθουμε στη λογική να σχολιάσουμε τοποθετήσεις ως προς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, ούτε βεβαίως και να «διαπραγματευτούμε από αέρος».

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι η θέση και η ετοιμότητα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αφού πρώτα τερματισθούν οι απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας και οι όποιες προτάξεις των Τουρκοκυπρίων, σε θέματα μάλιστα στα οποία έχουν ήδη καταγραφεί συγκλίσεις.

Αυτό που αναμένεται, είναι η Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλήσεις και να δώσει απτά δείγματα βούλησης για μια ουσιαστική διαπραγμάτευση στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους να εργαστούμε από κοινού για μια βιώσιμη λύση, η οποία θα επανενώνει την πατρίδα μας. Χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Εγγύηση όλων μας είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας οι Αρχές και οι Αξίες επιτρέπουν να δημιουργούνται οι προοπτικές για το καλό όλων των πολιτών της Κύπρου σε συνθήκες ειρήνης, συνεργασίας και ασφάλειας.