ΔΗΣΥ: Ιστορική η συνάντηση των ηγετών ΗΠΑ-Β.Κορέας

Ιστορική η συνάντηση των ηγετών ΗΠΑ-Β.Κορέας, ας ελπίσουμε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ειρήνης και η νέα ηγεσία της Τουρκίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

“O Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Η ιστορική αυτή συνάντηση έδωσε ελπίδες γα την παγκόσμια ειρήνη. Ο στόχος της ειρήνης πρέπει να είναι διαρκής και διαχρονικός.

Η συγκεκριμένη συνάντηση απέδειξε ότι τα προβλήματα τα οποία θεωρούνταν άλυτα ή διαχρονικές διενέξεις που θεωρείτο απίθανο ότι θα προχωρούσε η επίλυση τους είναι πιθανά πράγματα να συμβούν.

Θεωρούμε παράλληλα ότι οι πρώτες αποφάσεις είναι απόλυτα ενθαρρυντικές. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η αποπυρηνικοποίηση της περιοχής, η αποπυροδότηση της έντασης, ο διάλογος,

Ευελπιστούμε ότι το ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο νέος Πρόεδρος ή η νέα Πρόεδρος της Τουρκίας αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος ούτε για την Κύπρο, εκτός από τον δρόμο της ειρήνης.”