ΔΗΣΥ: Ιδιαίτερη τιμή για την Κύπρο η σημερινή σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί η σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής των Νοτίων Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα μας και την οποία χαιρετίζουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Τώνια Μουσκή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Κύπρο να φιλοξενήσει τους ηγέτες των 7 μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινού προβληματισμού, στο πλαίσιο βέβαια της Ευρωπαϊκής οικογένειας και των κοινών Ευρωπαϊκών πολιτικών.

Είναι βέβαιο, ότι θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, η ασφάλεια αλλά και τα ενεργειακά θα κυριαρχήσουν στη Σύνοδο μεταξύ των ηγετών.

Με την ευκαιρία όμως, θα πραγματοποιηθούν και διμερείς συναντήσεις και συνεργασίες. Η Σύνοδος συμπίπτει με την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας στην Κύπρο και με διμερείς Κύπρου-Γαλλίας και Κύπρου-Ιταλίας, δηλαδή τις συναντήσεις που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Η Σύνοδος θα στείλει καθαρά πολιτικά μηνύματα για όλα τα σημερινά μεγάλα Ευρωπαϊκά ζητήματα και για το μέλλον της Ευρωζώνης και γενικά της Ένωσης, ενόψει και των επικείμενων πανευρωπαϊκών εκλογών, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιδιαίτερη γεωπολιτική, ενεργειακή και περιβαλλοντική σημασία που έχει η Μεσόγειος.