ΔΗΣΥ: Θα συμφωνήσουμε με το ΑΚΕΛ: είναι όντως η ώρα να τελειώνουμε με τα ψέματα …

Θα συμφωνήσουμε με το ΑΚΕΛ: είναι όντως η ώρα να τελειώνουμε με τα ψέματα και είναι η ώρα να πούμε την αλήθεια. Και η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα μας προχωρά διαρκώς μπροστά, με ανάπτυξη και με προοπτικές, και το αύριο, το μέλλον μας, εξαγγέλλεται σίγουρα καλύτερο, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Από την σημερινή ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ, αυτό που προκύπτει είναι ότι ακόμα και σήμερα, το ΑΚΕΛ συνεχίζει να προτείνει και να υπερασπίζεται εκείνες τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην απόλυτη διολίσθηση της οικονομίας, στην πτώχευση και τη χρεωκοπία, και στη διάβρωση του τραπεζικού συστήματος προκαλώντας περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ελλειμμάτων μέσα σε πέντε χρόνια και εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος από περίπου 8 δις που είχαν συσσωρευτεί από καταβολής της Δημοκρατίας σε περίπου 15 δις μέσα σε πέντε χρόνια. Ήταν ακριβώς οι δικές τους πολιτικές που αποδείκτηκαν αντιλαΐκές, αφού αναγκαστήκαμε σαν λαός και σαν χώρα να αναλώσουμε τα πρώτα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη να επαναφέρουμε τη χώρα από τον αναπνευστήρα σε μια βιώσιμη πορεία, με θυσίες που ο Κυπριακός λαός δεν ξεχνά.

Καθ’ όσον χρόνο το ΑΚΕΛ επιμένει παντί τρόπω να επιδεικνύει τον εγγενή ευρωφοβισμό του χαρακτηρίζοντας ακόμα και σήμερα στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του την ίδια την Ευρώπη ως «την Ευρώπη της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού», εμείς επιθυμούμε να τους επισημάνουμε τα όσα ακόλουθα συμβαίνουν και τα οποία επιμελώς αγνοούν επιδιδόμενοι στη γνωστή στείρα και μηδενιστική τους αντιπολίτευση:

Πρώτον η ανεργία, η οποία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ίδιου του ΑΚΕΛ, μετά την κορύφωσή της το 2014 στο 16-17%, σήμερα πλέον καταγράφει την μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ.

Δεύτερον, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται, αντιστρέφοντας την τάση των προηγούμενων ετών, με τον στόχο της επίτευξης συνθηκών πλήρους απασχόλησης μέχρι το 2020 να είναι απόλυτα εφικτός.

Τρίτον, σήμερα το διαθέσιμο εισόδημα, η ιδιωτική κατανάλωση, οι επενδύσεις καταγράφουν αύξηση.

Τέταρτον, τα τελευταία χρόνια η χώρα μας κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης, αισθητά πιο πάνω και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πέμπτον, τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργούμε πλέον με πλεονασματικό προϋπολογισμό, αντίθετα από τότε που κάθε χρόνο η χώρα βούλιαζε περισσότερο στην κρίση χωρίς ελπίδα.

Και τέλος, σε αυτό θα συμφωνήσουμε με το ΑΚΕΛ: είναι όντως η ώρα να τελειώνουμε με τα ψέματα και είναι η ώρα να πούμε την αλήθεια. Και να κοιτάξουμε το αύριο. Και η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα μας προχωρά διαρκώς μπροστά, με ανάπτυξη και με προοπτικές, και το αύριο, το μέλλον μας, εξαγγέλλεται σίγουρα καλύτερο.