ΔΗΣΥ: Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Ας αναλάβει ο κάθε ένας τις δικές του ευθύνες

Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Ας αναλάβει ο κάθε ένας τις δικές του ευθύνες και ας απευθυνθούμε στο λαό, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έκανε χθες μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Να αυτοδιαλυθεί η βουλή και να πάμε σε ταυτόχρονες εκλογές. Βουλευτικές και ευρωεκλογές. Το σύνταγμά μας, μας το επιτρέπει.

Σε μια περίοδο που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης «διδάσκουν» πως ο κάθε ένας θα αναλάβει τις ευθύνες τους πλην του εαυτού τους, η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Ως πότε θα κρίνει ο ένας τον άλλον; Ας αναλάβει ο κάθε ένας τις δικές του ευθύνες και ας απευθυνθούμε στο λαό, στους πολίτες που μας εξέλεξαν για να ανανεώσουμε την λαϊκή εντολή.

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. Τι φοβούνται ή τι έχουν να φοβηθούν και αποφεύγουν την ανανέωση της εντολής από το εκλογικό σώμα;

Για τις δηλώσεις ΑΚΕΛ, ο Δημήτρης Δημητρίου είπε:

Η άκρατη κριτική του ΑΚΕΛ δε βοηθά

Τη στιγμή που η προσπάθεια της κας Λουτ για να συνομολογήσει τους όρους εντολής για συνέχιση της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται, η ακραία κριτική του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δε βοηθά. Τι κλίμα αλήθεια, δημιουργείται από την άκρατη στάση της Αριστεράς, και τι μηνύματα στέλνονται στο διεθνή παράγοντα αυτές τις κρίσιμες μέρες;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει και επιδιώκει τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης και για τις έξι παραμέτρους του πλαισίου Γκουτέρες ενώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα επικεντρώνονται μόνο σε αυτή της πολιτικής συμμετοχής. Αυτή την ώρα χρειάζεται να ενισχύσουμε όλοι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι να οξύνουμε το κλίμα εσωτερικά.