ΔΗΣΥ: Η πολιτική του Γλ. Κληρίδη παραμένει ζωντανή

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου μετά την ολοκλήρωση του 4ου ετήσιου μνημοσύνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία ανέφερε πως τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του ιστορικού μας ηγέτη του Γλαύκου Κληρίδη, για εμάς οι ιδέες του, η πολιτική του παραμένουν ζωντανές και διαχρονικές».

“Εμείς του Δημοκρατικού Συναγερμού συνεχιστές της κληριδικής σχολής θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την επανένωση της πατρίδας μας, να ζήσουμε, δηλαδή, σε μια ειρηνική και ευημερούσα Κύπρο”, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Για να το πετύχουμε αυτό, συνέχισε «χρειάζεται σύνεση και σωφροσύνη, έναν πατριωτικό ρεαλισμό και όχι την επιδίωξη ιδεατών, αλλά εφικτών και υλοποιήσιμων λύσεων για το κυπριακό πρόβλημα».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο Γλαύκος Κληρίδης, «πραγμάτωσε ένα από τα δύο μεγάλα του οράματα, να δει τη χώρα του να καταξιώνεται ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφυγε όμως, με ανεκπλήρωτο το δεύτερο και το μεγαλύτερο όραμα της ζωής του να δει την Κύπρο μας επανενωμένη».

«Ο Γλαύκος Κληρίδης έζησε κάθε στιγμή της κυπριακής ιστορία όμως δεν έμεινε αιχμάλωτος του παρελθόντος και ήταν ο ηγέτης που είχε όραμα για το μέλλον και τις επόμενες γενιές», δήλωσε, τέλος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.