ΔΗΣΥ: Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μέρα τιμής αλλά και υπενθύμισης

Η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Σταυριάνα Α. Κοφτερός έστειλε το δικό της μήνυμα για τη Παγκόσμια μέρα της γυναίκας:

“Καθιερωμένη από το 1975, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8η Μαρτίου αποτελεί μέρα τιμής αλλά και υπενθύμισης.

Η Ημέρα της Γυναίκας τιμά τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών και της κοινωνίας για ισότητα στη συμμετοχή, στις ευκαιρίες και στα δικαιώματα. Ταυτόχρονα, αποτελεί υπενθύμιση που υπογραμμίζει τα σοβαρά ζητήματα που ακόμα υφίστανται και πρέπει όλοι να εργαστούμε για την εξάλειψη και επίλυση τους.

Σοβαρά ζητήματα όπως η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η ισότιμη εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η ισότιμη πρόσβαση στην εργασία, η ισομισθία και η εξάλειψη των γυάλινων οροφών που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία.

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε αυτά τα θέματα και στην Κύπρο είναι σημαντική. Η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη δίνοντας δείγματα γραφής συνεχίζει σε αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και πολιτικές που θα διασφαλίσουν το πλαίσιο πραγματικής ισότητας.

Παρόλα αυτά, μας αξίζει μια κοινωνία δίκαιη και ισότιμη χωρίς διακρίσεις, όπου οι πολίτες, γυναίκες και άνδρες, θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες και θα αμείβονται ισότιμα για την ίδια εργασία. Μια κοινωνία που όλοι θα είμαστε περήφανοι να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Και σε αυτό το δρόμο όλοι έχουν ρόλο, ο κάθε ένας από εμάς, πολιτεία, κοινωνία, συλλογικά και ατομικά. Αυτός ο αγώνας δεν κερδίζεται μόνο με νομοθεσίες, οι οποίες αναμφίβολα συμβάλουν. Κερδίζεται και στην καθημερινότητα, στην οικογένεια, στις ανθρώπινες σχέσεις. Και εκεί όλοι μπορούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να το επιτύχουμε.”