ΔΗΣΥ: Η μάχη απέναντι στον κορωνοϊό είναι μια μάχη που θα την κερδίσουμε με πολιτική ενότητα και συναντίληψη

Η μάχη απέναντι στον κορωνοϊό είναι μια μάχη που θα την κερδίσουμε με πολιτική ενότητα και συναντίληψη, τόνισε σε ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά με την  υπερψήφιση νομοσχεδίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η υπερψήφιση από το κοινοβούλιο των δέκα νομοσχεδίων θέτει σε εφαρμογή συγκεκριμένα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θέλουμε σήμερα να προτρέψουμε όλους όσοι μπορούν να αξιοποιήσουν τα μέτρα να το πράξουν. Να επισκεφθούν την ιστοσελίδα, www.coronavirus.mlsi.gov.cy, που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και να υποβάλουν την αντίστοιχη αίτηση.

Με τα νομοσχέδια που αφορούν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους αυτοτελώς εργαζόμενους, θα στηριχθούν περίπου 280.000 άτομα με ένα συνολικό κονδύλι της τάξεως των 239 εκατ., ευρώ τουλάχιστον. Είναι ο πιο δυνατός σχεδιασμός στήριξης εργαζομένων που εκπονήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Αυτή η σημαντική παράμετρος στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας σχεδιάστηκε σε συνάρτηση και με όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους προς τον ίδιο σκοπό και παίρνει ταχύτατα σάρκα και οστά από την κυβέρνηση. Στη βάση της δυνατότητας και της ευχέρειας που μας δίνει η νοικοκυρεμένη πολιτική και οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί που εκπονήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, το κράτος μπορεί να σταθεί στην πράξη δίπλα στον πολίτη.

Θέλουμε και σήμερα να σημειώσουμε τη θετική στάση και συνεισφορά των πολιτικών κόμματων που ψήφισαν τα μέτρα. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός δεν υπήρξαμε ποτέ φειδωλοί στο να αποδώσουμε εύσημα σε άλλες πολιτικές δυνάμεις όταν κρατούν υπεύθυνη στάση προς ενίσχυση της κοινωνίας. Πρέπει ωστόσο να αποδοκιμάσουμε την παραφωνία του ΕΛΑΜ που καταψήφισε το πακέτο των δέκα νομοσχεδίων και να σημειώσουμε ότι η αδράνεια είναι η χείριστη τακτική που μπορεί ν’ ακολουθήσει ένα πολιτικό κόμμα αυτές τις ώρες. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά ούτε και τα υπόλοιπα κόμματα επέδειξαν αδράνεια.

Η μάχη απέναντι στον κορωνοϊό είναι μια μάχη που θα την κερδίσουμε με πολιτική ενότητα και συναντίληψη. Σήμερα είναι η ώρα να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και να πιστέψουμε ότι και από αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές.