ΔΗΣΥ: Η Κύπρος βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της ΕΕ (video)

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, δήλωσε σήμερα ότι η Κύπρος βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

httpv://www.youtube.com/watch?v=pGtUZ2uRMzc&feature=youtu.be

“Η Κύπρος μας κατόρθωσε για μια ακόμη φορά με σημαντικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες να βρεθεί στο επίκεντρο της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και με αυτό τον τρόπο να πετύχουμε να έχουμε θετική συνεισφορά σε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν και αυτό αντανακλά και σε πολιτικό και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο”, ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, σε δηλώσεις με αφορμή τις αναφορές στα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο τα οποία περιλήφθηκαν στο Μανιφέστο του ΕΛΚ, που εγκρίθηκε χθες στο συνέδριο σύνοδο του κόμματος στο Δουβλίνο.

Όπως είπε, “με σκληρή και επίμονη δουλειά κατορθώσαμε και πετύχαμε να συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα των Ευρωεκλογών για τις 28 χώρες-μέλη της, των αντίστοιχων με εμάς κομμάτων, οι ισχυρές και καθαρές θέσεις της πατρίδας μας για όλα τα σημαντικά ζητήματα από το εθνικό μέχρι και τα ενεργειακά”.

Σημείωσε ότι μεταξύ άλλων στο Μανιφέστο “συμπεριλαμβάνεται η σταθερή στήριξη στο εθνικό μας θέμα, της εφαρμογής του πρωτοκόλλου της Άγκυρας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού των δικαιωμάτων της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, καθώς και η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της”.

Εξάλλου, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει και στηρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για μείωση της θητείας για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς.

“Αποτελεί πάγια διαχρονική, σταθερή και συνεπή θέση του ΔΗΣΥ η μείωση της ΕΦ με ταυτόχρονη ενίσχυση του αξιόμαχου και της αποτελεσματικότητας του στρατού μας. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες με ταυτόχρονη ενίσχυση και δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, ευέλικτου, πιο αξιόμαχου στρατού, που αυτό θα αποβεί προς όφελος και της κοινωνίας και της πατρίδας μας”, κατέληξε.