ΔΗΣΥ: Η ηγεσία του ΑΚΕΛ ξεχνά. Η κοινωνία όμως όχι

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ ξεχνά. Η κοινωνία όμως όχι, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός

Η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων είναι ακριβώς να θωρακίσουμε τη χώρα μας από αδιαφανείς διαδικασίες και να θεσπίσουμε κανονισμούς που να προστατεύουν τη Κύπρο από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, που έχουν βάλει στόχο ζωής τις προεδρικές εκλογές σε 40 μήνες, ξεκινούν από το πρωί και τελειώνουν το βράδυ προσπαθώντας να κτίσουν το δικό τους αφήγημα. Σε αυτό το αφήγημα λοιπόν θέλουν να πείσουν, πρώτα τους εαυτούς τους και μετά την κυπριακή κοινωνία, πως είτε η Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε το 2013 είτε πως πριν από το 2013 ζούσαμε στον παράδεισο, χωρίς οικονομικά προβλήματα, χωρίς ανεργία και χωρίς ύφεση που μας κατέταξαν στην κατηγορία «σκουπίδια».

Ο κύριος Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτική ταινία. Οι πολίτες της Κύπρου δυστυχώς, έζησαν την ταινία του τρόμου στο πετσί τους. Όσο και αν δεν θέλουμε να παρελθοντολογούμε, η ηγεσία του ΑΚΕΛ καταντά τόσο προκλητική που δεν μπορούμε να μη θυμίσουμε πόσο καμένη ήταν η γη όταν τελείωσε η εφιαλτική λαίλαπα της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Όσο και αν προσπαθούν στο ΑΚΕΛ να πολιτικοποιήσουν το Επενδυτικό Πρόγραμμα θα πρέπει και εδώ να καταγράψουμε, για άλλη μια φορά τα γεγονότα. Πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αναγκαιότητα στις συνθήκες του 2013 και πως τότε συμφώνησαν όλα τα πολιτικά κόμματα. Και πως από τότε οι πέντε αναθεωρήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος που έγιναν τα τελευταία χρόνια, με την πιο πρόσφατη και την πιο αυστηρή τον Φλεβάρη του 2019, έγιναν ακριβώς για να θωρακίσουμε τον τόπο μας μετά που εντοπίστηκαν τα κενά κατά την εφαρμογή του.

Και επειδή έχει συστρατευθεί όλος ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ προς εξυπηρέτηση των σκοπών τους , και γίνεται θόρυβος και από την Χαραυγή για το πως διασφαλίσαμε στη χώρα μας την προστασία από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, θα επαναλάβουμε και σήμερα την απόφαση που πήραμε για κλείσιμο όλων των εταιριών – κελύφη. Μια απόφαση που τότε κατακρίθηκε από το κόμμα της αριστεράς, ενώ ξέρουν πολύ καλά πως το σύστημα των «εταιριών – κελύφη» μεσουρανούσε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Γεγονός είναι πως η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων είναι ακριβώς να θωρακίσουμε τη χώρα μας από αδιαφανείς διαδικασίες και να θεσπίσουμε κανονισμούς που να προστατεύουν τη Κύπρο από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και γεγονός είναι επίσης τόσο οι θετικές εκθέσεις της moneyval όσο και οι θετικές αναφορές άλλων διεθνών θεσμών που παρακολουθούν τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται.