ΔΗΣΥ: Η δημόσια ρητορική γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό καλλιεργεί ένα αντιπαραγωγικό κλίμα

Ανακοίνωση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικού Συναγερμού για τοποθετήσεις που αφορούν στο μεταναστευτικό-προσφυγικό

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης έχουμε καταστήσει επανειλημμένα σαφές πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την Κύπρο αλλά όλη την Ευρώπη και το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να αμβλυνθεί με εξάρσεις αλλά με πολιτικό πραγματισμό και ορθολογισμό.

Το δικαίωμα της προσωπικής άποψης στο ζήτημα, ανεξάρτητα από το ποια είναι αυτή, το έχουν όλοι ανεξαιρέτως και κανείς δεν μπορεί να το θέσει υπό αμφισβήτηση ή να αρνηθεί τη δημόσια κατάθεσή του. Η ελευθερία του λόγου είναι απολύτως σεβαστή φτάνει να μην προσβάλει, να μην εκφεύγει των ορίων και να μην χρησιμοποιεί ακραίους χαρακτηρισμούς και ρατσιστικό περιεχόμενο.

Η δημόσια ρητορική που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό καλλιεργεί ένα αντιπαραγωγικό κλίμα. Αυτή την ώρα οφείλουμε με υπευθυνότητα και ορθολογισμό να θέσουμε επί τάπητος πολιτικές για τη διαχείριση του ζητήματος και να μελετήσουμε με νηφαλιότητα τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης όπως αυτά κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.