ΔΗΣΥ: Επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές

Επικυρώθηκε σήμερα, το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο  ειδικής συνόδου το Ανώτατο Σύμβούλιο του κόμματος  επικύρωσε το ψηφοδέλτιο και σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για την εκλογική αναμέτρηση τον Μάιο.

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, που επικύρωσε το Ανώτατο Συμβούλιο είναι το ακόλουθο:

Κωνσταντίνου – Παναγιώτου Τζώρτζια
Σεντώνας Παναγιώτης
Σταύρου Ελένη
Τορναρίτης Νίκος
Φουρλάς Λουκάς
Χριστοφόρου Λευτέρης

Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ ορίστηκε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Νουρής.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε ομιλία του ενώπιον του ανωτάτου συμβουλίου, είπε μεταξύ άλλων ότι το ψηφοδέλτιο συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την πείρα, την πολιτική δράση, τη γνώση του πολιτικού σκηνικού στην Κύπρο και το εξωτερικό, τα αξιοσημείωτα προσόντα, την ανανέωση, αλλά και την κοινωνική διεύρυνση που πετυχαίνει ξανά ο Δημοκρατικός Συναγερμός.


.
«Για όλους εμάς, ξεκινά σήμερα μια νέα προεκλογική μάχη, μια μάχη για την υπεράσπιση των ιδεών μας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου και «κάλεσε όποιον πιστεύει στην Ευρώπη να συνταχθεί μαζί μας».

«Καλούμε όποιον πιστεύει στην Κύπρο της Νέας Εποχής, να μας στηρίξει. Ζητούμε από όποιον πιστεύει στην μεταρρύθμιση, όποιον πιστεύει στη σταθερά ανοδική πορεία της οικονομίας μας, να μην αδιαφορήσει», πρόσθεσε.

Ο ΔΗΣΥ αναγνώρισε πως η Ευρώπη δεν έχει πάρει τη ζεστή θέση που δικαιούται στην καρδιά των πολιτών για να διερωτηθεί ωστόσο αν «είναι όμως η καταστροφή της Ευρώπης η απάντηση; Αυτό που οραματίζονται οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί των δύο άκρων;», είπε.

«Η απάντησή μας είναι μία και ξεκάθαρη. Δεν θα αφήσουμε τους λαϊκιστές να καταστρέψουν αυτό που με τόσο κόπο η κυπριακή κοινωνία έχει κτίσει. Και αν η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν προχώρησε όσο γρήγορα έπρεπε, ήρθε η ώρα να προχωρήσει», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «αυτό το νέο κεφάλαιο για την Ευρώπη μπορούν να το φέρουν μόνο όσοι πιστεύουν στην Ευρώπη. Όπως πιστεύουμε εμείς, η μεγάλη Ευρωπαϊκή παράταξη της Κύπρου».

Ο κ. Νεοφύτου απάντησε και σε όσους επικρίνουν τον ΔΗΣΥ για διαφορετικές τάσεις, θεωρώντας το επιλήψιμο, όπως ανέφερε.

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι, για εμάς, αυτή είναι η δύναμη και το μεγαλείο της παράταξής μας. Θέλω να το ξεκαθαρίσω μια και έξω: Δεν είναι ‘μαντρί’ ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Δεν είναι αριστερή κολεκτίβα όπου όποιος δεν υποτάσσεται στις ντιρεκτίβες θεωρείται εχθρός», είπε.

Υπενθύμισε ακόμη τα «οικονομικά συντρίμμια» που ανέλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης το 2013 και πέτυχε τη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ότι προωθήθηκαν πάνω από το 240 μεταρρυθμίσεις τη προηγούμενη 5ετία όπως το ΕΕΕ, τη δημιουργία Υφυπουργείων και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Μίλησε για «κορυφαίες αλλαγές που σήμερα προωθούνται, όπως τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη Δημόσια Υπηρεσία, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τη Γεωργική Ασφάλιση, την Προσφυγική Πολιτική, την Περιφερειακή και Οικοδομική Ανάπτυξη και τη δρομολόγηση του ΓΕΣΥ.

Χαρακτήρισε το ΓΕΣΥ ως τη μεγαλύτερη σύγχρονη κοινωνική μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας όμως ότι το εγχείρημα δεν θα πετύχει, εάν συνεχίσει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Γι’ αυτό και καλώ όλους, συνέχισε, να χαμηλώσουν τους τόνους. Να συνεχιστεί ένας παραγωγικός διάλογος αντί του δημόσιου πολέμου. Και όσοι πραγματικά νοιάζονται για το ΓΕΣΥ και την υγεία των πολιτών ας πάψουν να στήνουν την αντίθετη άποψη στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και κάτι τελευταίο. Η υγεία δεν είναι και δεν προσφέρεται ως επικοινωνιακό εργαλείο, για κανένα.

Για το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ στέκεται δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην προσπάθεια να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς, για να αρχίσει το συντομότερο ο διάλογος.

«Και το πλαίσιο Γκουτέρες αποτελεί την καλύτερη βάση που είχαμε πετύχει ποτέ, για να φτάσουμε στην απαλλαγή από την κατοχή και τις αβάστακτες συνέπειες της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο», είπε, προσθέτοντας ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, θα το πω και θα το επαναλάβω, είναι το μόνο προσφερόμενο μοντέλο για να απαλλαχτούμε από την κατοχή.

Για την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, είπε η ιδέα αυτή μπορεί να λύσει το θέμα της λειτουργικότητας του κράτους, «νοουμένου, πάντα, ότι θα διασφαλίζεται η μια κυριαρχία, η μία διεθνής προσωπικότητα, η μία ιθαγένεια, η μία οικονομία, η μία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και ο ενιαίος εναέριος χώρος».

Στο συνέδριο απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές.