ΔΗΣΥ: Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια σε βάρος των πολιτών

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για εκποιήσεις και χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν συμμετείχε σε παίγνια σε βάρος των πολιτών ούτε χάιδευε αυτιά, ούτε όταν ήταν κυβέρνηση ούτε τώρα που είναι αντιπολίτευση. Τηρούσε και τηρεί στάση υπευθυνότητας έναντι των πολιτών και του τόπου. Συμφωνούμε ότι χθες στήθηκε ανάχωμα κατά του λαϊκισμού. Οριακό, όμως, ανάχωμα και με τους 17 βουλευτές του ΔΗΣΥ παρόντες.

Ήταν πράγματι μια κρίσιμη στιγμή χθες. Αλλά γιατί μόλις που αποφύγαμε το ολέθριο σφάλμα; Έτσι θα κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα; Με ισοπαλίες; Επικίνδυνες προτάσεις θα υπάρχουν συνεχώς.

Η σοβαρότητά μας, επίσης, επιβάλλει να λέμε αλήθειες και να μην παίζουμε ούτε επικοινωνιακά παίγνια. Η κυβέρνηση έφερε ένα μόνο νομοσχέδιο το οποίο είναι το ίδιο που έφερε η κυβέρνησή μας το 2019 και δεν το αποδεχόταν η τότε αντιπολίτευση.

Το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης δεν είναι καινούργιο, ενώ ένα δεύτερο σχέδιο «Εστία» είναι αβέβαιο αν και πότε θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες. Ο μηχανισμός της Κεντρικής Τράπεζας θα δώσει ίσως διέξοδο σε κάποιους δανειολήπτες που ενδεχομένως να δικαιωθούν. Όλα τα υπόλοιπα ήταν προτάσεις νόμου των πολιτικών δυνάμεων.

Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της υπευθυνότητας για το καλό της Κύπρου μας. Αν κινδυνεύει σήμερα η σταθερότητα, είναι από τις ασυμφωνίες, τις καθυστερήσεις και τη δυστοκία εξεύρεσης συναντίληψης στο ανομοιογενές κυβερνητικό σχήμα.